Ειδήσεις

Στο Final Four Θεσσαλίας οι Έφηβοι και οι Παίδες του Α.Σ.Κ.


Με συνέπεια στο εμπλουτισμένο πρόγραμμα, διαρκή επένδυση στην κατάρτιση και πλάνο που σημειώνει ολοένα και περισσότερες επιτυχίες, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα, συνεχίζει τη λειτουργία της η ακαδημία του Α.Σ. Καρδίτσας.

Τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου παρουσιάζουν έμπρακτα βελτίωση υπό την επαρκή καθοδήγηση καταρτισμένων προπονητών με σκοπό την εκμάθηση του μπάσκετ, την ανάδειξη του ταλέντου αλλά και τη χαρά του παιχνιδιού, σημειώνοντας διακρίσεις που αποτελούν προϊόν αλλά και επιβράβευση της προσπάθειας των ίδιων των αθλητών-ριών.

Το Εφηβικό τμήμα έχει προκριθεί στην Τελική Φάση του πρωταθλήματος Εφήβων Θεσσαλίας και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Final Four τον Αιολικό Βόλου, στο ουδέτερο Κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας Λάρισας, για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Το ίδιο τμήμα, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Κακλαμάνου συμμετέχει και στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ, όπου την περασμένη Κυριακή κατάφερε να επιβληθεί με 79-68 της έμπειρης και πρωτοπόρου της βαθμολογίας ΕΑΛ, παραμένοντας σε τροχιά ανόδου. Μολονότι, οι νεαροί αθλητές συμμετέχουν σε μία κατηγορία με πιο έμπειρους και μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές, χωρίς ο πρωταθλητισμός να είναι αυτοσκοπός, η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας συνεχίζει εντυπωσιακά την πορεία της, αναδεικνύοντας τα επόμενη γενιά αθλητών στο Καρδιτσιώτικο μπάσκετ.

Ένα ακόμη Εφηβικό τμήμα του Οργανισμού, μέσω του προγράμματος συνεργασίας για την άνοδο του μπάσκετ της περιοχής, πραγματοποίησε με τη σειρά του πολύ καλή πορεία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Δυτικής Θεσσαλίας. Οι Έφηβοι του Απόλλωνα, που αποτελούν κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος του Α.Σ.Κ., έλαβαν σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες υπό την καθοδήγηση του προπονητή Κώστα Ναούμ, αποκτώντας περισσότερη αγωνιστικότητα και αισθητή βελτίωση.

Το Παιδικό τμήμα του Α.Σ.Κ. με υπεύθυνο προπονητή τον Κώστα Σερίφη, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Δυτικής Θεσσαλίας, προκρίθηκε επίσης στην Τελική Φάση του πρωταθλήματος Παίδων Θεσσαλίας και αναμένει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Final Four, ο οποίος θα προκύψει από τον νικητή της αναμέτρησης Elite Basketball Academy Βόλου – Α.Ο. Τρίκαλα.

Παράλληλα, σε πλήρη δράση βρίσκονται τα πρωταθλήματα στις ηλικιακές κατηγορίες Μίνι και «Γαλανόλευκα Αστέρια» στο Ν. Καρδίτσας, με εντυπωσιακή συμμετοχή της ακαδημίας. Ειδικότερα, 10 τμήματα υποδομής του Α.Σ. Καρδίτσας με περισσότερα από 200 αγόρια και κορίτσια λαμβάνουν μέρος σε δύο διοργανώσεις που σκοπό έχουν την αφομοίωση του κώδικα συμπεριφοράς και επικοινωνίας στο άθλημα, την ομαδικότητα, τη χαρά της συμμετοχής, χωρίς να καταγράφεται σκορ και βαθμολογία.

Στο Final Four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ενώσεων U16 με τη Μικτή Ομάδα Βορρά ο Αριστοτέλης Καλογριανίτης

Μία μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ένα ανάλογο δείγμα της μεθοδικής δουλειάς που πραγματοποιείται στην ακαδημία ήταν η συμμετοχή του αθλητή του Α.Σ. Καρδίτσας στη Μικτή Ομάδα Βορρά και στο Final Four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ενώσεων U16.

Μέσα από σκληρή προσπάθεια και κόπο, ο νεαρός αθλητής βρέθηκε ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ, μετά από κλήση της Ε.Ο.Κ., σε μία διάκριση που αποτελεί ένα πρώτο μεγάλο βήμα στη μπασκετική του καριέρα.

Το Final Four πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16-17 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Γλυφάδας και η Μικτή Βορρά U16, με τον Καρδιτσιώτη γκαρντ στη σύνθεσή της, κατέλαβε την 4η θέση.

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση- εμπορία - ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων