Ειδήσεις

Στο Γυμνάσιο Φαναρίου η επίσημη έναρξη των δράσεων του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης


Το P.A.D.A. (PROTECTION AGAINST DRUG ADDICTION), INSTITUTE  είναι η πρώτη οργανωμένη συνεργατική προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα με βασικό σκοπό την ανάπτυξη δράσεων ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών. Εμπνευστής και συντονιστής της είναι ο συντοπίτης μας, Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες των διωκτικών αρχών κατά της εμπορίας του «λευκού θανάτου», σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του καθορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 26 Απριλίου 2022, (11:30πμ), στο Φανάρι του Δήμου Μουζακίου, γενέτειρα του Γιάννη Ραχωβίτσα.Η σχετική εκδήλωση διοργανώνεται με αρωγό το Δήμο Μουζακίου και θα λάβει χώρα στο ιστορικό Γυμνάσιο Φαναρίου με καλεσμένους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης και των αρχών του Νομού μας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο ιδρυτής του Ινστιτούτου P.A.D.A. κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζώκας, εκπρόσωποι φορέων, καταξιωμένοι επιστήμονες στο ζήτημα των ναρκωτικών, συνεργάτες και υποστηρικτές της όλης προσπάθειας.

Στόχοι του Ινστιτούτου P.A.D.A. είναι:

  • Η προαγωγή, προβολή και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προστασία από τα ναρκωτικά.
  • Η επιλογή και εφαρμογή εκείνων των μορφών δράσης που στοχεύουν την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Η πραγματοποίηση και η διοργάνωση εκδηλώσεων.
  • Η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης και επιμόρφωσης, ομιλίες, μαθήματα, συνέδρια και εργαστήρια.
  • Η έκδοση βιβλίων, περιοδικών, φυλλαδίων, προγραμμάτων και γενικά εντύπων που έχουν σχέση με τη συνολική δραστηριότητα του Ινστιτούτου.

 

Προηγούμενο άρθρο Yποψήφιος για το Δήμο Σοφάδων ο Ορέστης Ψαχούλας
Επόμενο άρθρο Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία