Ειδήσεις

Στο Μουζάκι η προετοιμασία των Εθνικών Βόλεϊ παγκορασίδων και παμπαίδων


Στο Μουζάκι πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα την αγωνιστική προετοιμασία της η Εθνικής Ομάδα Βόλεϊ Παγκορασίδων Κ17, εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από 11 έως 22 Ιουλίου, σε Σερβία και Ουγγαρία. Ενώ, αυτές τις ημέρες προετοιμάζεται στην πόλη και η Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Παμπαίδων Κ17.

Τα τελευταία χρόνια οι Εθνικές Ομάδες των κοριτσιών και των αγοριών επιλέγουν το Μουζάκι για το θερινό «χτίσιμο», καθώς υπάρχει άριστη συνεργασία με το Δήμο που διαθέτει το κλιματιζόμενο Κλειστό Γυμναστήριο και τη Μαθητική Εστία όπου φιλοξενούνται οι αθλητικές αποστολές τους. Επίσης, η πόλη θεωρείται κατά κάποιον τρόπο γούρικη, αφού, οι ομάδες μετά τις προπονήσεις τους στην περιοχή μας, διακρίνονται για τις επιτυχίες τους σε διεθνείς αγώνες και τουρνουά. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Παγκορασίδες του 2004-2005, πήραν το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Επίσης, η ίδια ομάδα, ως Νεανίδες πλέον, έπαιξε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τα κορίτσια του 2007-2008 που προετοιμάστηκαν πριν λίγες ημέρες στο Μουζάκι πήραν την τρίτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, ενώ προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Προπονήσεις των Εθνικών Ομάδων παρακολούθησε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης και σε ανύποπτο χρόνο συζήτησε με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές για την προετοιμασία και τη διαμονή τους στην περιοχή. Ευχήθηκε σε όλους κάθε επιτυχία και μεγάλες διακρίσεις στις υψηλού επιπέδου διοργανώσεις που συμμετέχουν. Υπογράμμισε δε πως ο Δήμος Μουζακίου είναι πάντα έμπρακτα αρωγός και συμπαραστάτης των Εθνικών Ομάδων μας.

Από την πλευρά τους, οι προπονητές των παιδιών εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο για την άψογη φιλοξενία των αποστολών, χαρακτηρίζοντας άριστες τις συνθήκες λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου και της Μαθητικής Εστίας του Δήμου.

Την αποστολή της Εθνικής Παγκορασίδων Κ17 συνόδευαν οι προπονητές Κώστας Γκούντας (επικεφαλής), Παναγιώτα Κεφαλά, Γιώργος Τάσιου και η τιμ μάνατζερ Όλγα Χατζηδημητρίου.

Την αποστολή της Εθνικής Παμπαίδων Κ17 συνοδεύουν οι προπονητές Γρηγόρης Ρουσάκης (επικεφαλής), Σωκράτης Γιακουμής, Μαρίνος Κουτσογιάννης.

Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Παμπαίδων γίνεται ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγοριών Κ17 που θα διεξαχθεί από 17 έως 31 Ιουλίου στο Μαυροβούνιο.

Το τριήμερο 13 – 15 Ιουλίου, θα βρίσκεται στο Μουζάκι η Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Παμπαίδων της Ισπανίας με πλήρη αποστολή προκειμένου να δώσει δυο αγώνες προπονητικού χαρακτήρα και ένα επίσημο φιλικό (για τη Διεθνή Ομοσπονδία), με την αντίστοιχη Εθνική της Χώρας μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συμβούλιο περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ: 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση
Επόμενο άρθρο Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας για το dentist pass