Ειδήσεις

Στο πλευρό των γιατρών o επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές


Στο πλευρό των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου (13/9/22), βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους.

Στην συγκέντρωση, που οργανώθηκε από το Δ.Σ της Ενωσης Ιατρών ΓΝΛ και συμμετείχαν, το ΕΚΝΛ και συνταξιουχικά σωματεία, καταγγέλθηκαν οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, της 5ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝΛ, για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει το συγκεκριμένο νοσοκομείο και ειδικότερα συγκεκριμένες κλινικές του (Παιδιατρική, Μαιευτική-Γυναικολογική, Παιδοχειρουργική), όπως και μια σειρά τμήματά του (Ογκολογικό, Μ.Ε.Θ, Τ.Ε.Π, Γαστρεντερολογικό, Ακτινολογικό και η Μ.Τ.Ν) που κινδυνεύουν να διακόψουν την λειτουργία τους, λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Επίσης το νοσοκομείο εξακολουθεί να βρίσκεται στην αναμονή για τον νέο αξονικό τομογράφο, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα με την παλαιότητα και των ελλείψεων χώρων του ΓΝΛ, όπως και της μη λειτουργίας των ανσασέρ μεγάλα διαστήματα.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση, την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και την διοίκηση του ΓΝΛ:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες στο ΓΝΛ, όπως και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας της Θεσσαλίας και επίταξη του επιχειρηματικού τομέα υγείας με το προσωπικό του.
  • Άμεση άρση των αναστολών και επιστροφή όλων των υγειονομικών στην εργασία τους, με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ και να τους δοθεί το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο χρόνο εργασίας τους πριν τεθούν σε αναστολή και να ρυθμιστεί ώστε ο χρόνος αναστολής εργασίας να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος.
  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.
  • Όχι στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – ανωνύμων εταιρειών –  των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων – καταργήσεων μονάδων υγείας και της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας των εργαζομένων.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους.
  • Εξασφάλιση όλων των μέσων θεραπείας και φαρμάκων, όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων – όπου και αν παράγονται αυτά- για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό του λαού, χωρίς καμία επιβάρυνσή του.
  • Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο υγείας για όλους. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο για την υγεία του λαού.
  • Καμία περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο και επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.  Ένταξη στα ΒΑΕ!
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας – υγιεινής. Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας. Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς!  Επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού.

 

Προηγούμενο άρθρο Γ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών και Εκπαίδευση