Ειδήσεις

Στόχος μας είναι να γίνει ο σύλλογός μας κύτταρο αλληλεγγύης – Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών


Την Τρίτη 24-5 πραγματοποιήθηκε η τακτική ΓΣ του Συλλόγου μας και την Πέμπτη 26-5 οι εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων στη ΓΣ της ΔΟΕ.

Στη ΓΣ η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών συνέβαλε στη λήψη απόφασης ενάντια στις ηλεκτρονικές κάλπες και τον ν. Χατζηδάκη και στην απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ, για την υλοποίηση της απόφασης της ΔΟΕ για διαγραφή των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων που δεν παραιτήθηκαν (αναμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης) καθώς και στη συζήτηση για την ανάδειξη των ζητημάτων που μας απασχολούν και αφορούν την αξιολόγηση, το διαγωνισμό PISA, την προσχολική αγωγή-ωράριο νηπιαγωγών, τα οικονομικά της ΔΟΕ-εισφορά-απεργιακό ταμείο, την ειδική αγωγή. Δυστυχώς, η πλειοψηφία του απερχόμενού ΔΣ όχι μόνο δεν την προετοίμασε, αλλά προσπάθησε και να μπλοκάρει τις αποφάσεις, με πρόσχημα τη μικρή συμμετοχή. Άλλωστε το μόνο που την ενδιέφερε ήταν οι εκλογές και όχι η ζωντανή συζήτηση.

Στις εκλογές πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η αποχή, αφού η μείωση της συμμετοχής ήταν τεράστια. Σε αυτό συνέβαλε η απογοήτευση από την ανυπαρξία δράσεων της πλειοψηφίας του ΔΣ, η υποχώρηση του ΔΣ της ΔΟΕ στο θέμα της απεργίας-αποχής, η ανοργανωσιά, η καθυστέρηση της έναρξης και το μεγάλο χρηματικό ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει όποιο μέλος δεν ήταν από πέρυσι οικονομικά τακτοποιημένο.  Η «πύρρεια» επανεκλογή της ΔΑΚΕ ως πρώτης δύναμης,  ήρθε ως συνδυασμός της μικρής προσέλευσης και  της πρωτοφανούς, παλαιοκομματικού τύπου, κινητοποίησης του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ (τον καημένο τον Δήμαρχο τον είχαν όλο το απόγευμα στο «πόδι», όπως παλιότερα κάνανε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης).

Παρά το ότι το ψηφοδέλτιο της Κοινής Δράσης αύξησε σημαντικά το ποσοστό του και η μείωση, σε απόλυτους αριθμούς, των ψήφων του  ήταν μικρότερη των άλλων παρατάξεων, η μεγάλη αποχή δεν μας δίνει το δικαίωμα να «πανηγυρίσουμε». Θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα. Για την ώρα σημειώνουμε απλώς πως σε  μια δύσκολη περίοδο, μετά από δυο χρόνια πανδημίας, χωρίς να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε τις απόψεις μας στο σύνολο των συναδέλφων και φυσικά όντας το μόνο ψηφοδέλτιο χωρίς την στήριξη κανενός κόμματος κρατήσαμε δυνάμεις.

 Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν και μας εμπιστεύθηκαν. Με τη δύναμη που μας έδωσαν τόσο στο συνέδριο όσο και στο νέο ΔΣ θα προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε την πλειοψηφία των συναδέλφων πάλι κοντά στο σύλλογο και στις ζωντανές διαδικασίες του. Απέναντι σε παραγοντίστικες, παλαιοκομματικές λογικές και την απογοήτευση από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, στόχος μας είναι να γίνει ο σύλλογός μας κύτταρο αλληλεγγύης και αγώνα. Σε αυτό δεσμευόμαστε. Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε.

Προηγούμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος – Δράση της Πνευμονολογικής Κλινικής
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας