Ειδήσεις

Στόχος να δημιουργηθεί στη Λίμνη Πλαστήρα Διαβητολογικό Κέντρο


Η εξέταση δυνατότητας λειτουργίας Διαβητολογικού Κέντρου και Μεταβολικών νόσων στη λίμνη Πλαστήρα ήταν το αντικείμενο συζήτησης στο δημαρχείο. Ο δήμαρχος κ. Νάνος, η κ. Γ, Λαζανά, διαβητολόγος συνεργάτιδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ντύσσελντορφ, με τους συνεργάτες της, κ. Κ. Κουτσιανά (παθολόγος – διαβητολόγος) και κ. Α. Σταυρουλάκη (Διοίκηση Οικονομίας Υγείας) εξέτασαν συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας.

Στόχος να δημιουργηθεί στη Λίμνη Πλαστήρα Διαβητολογικό Κέντρο και Μεταβολικών Νόσων, το οποίο προορίζεται για Γερμανούς ασθενείς, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων που ήδη έχει εγκρίνει ο ασφαλιστικός φορέας της Γερμανίας και υλοποιούνται σε άλλες χώρες, όπως π.χ. σε τουριστικά θέρετρα της Ισπανίας. Προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού είναι η λειτουργία αξιόπιστης δομής Υγείας στην περιοχή.

Ο δήμαρχος ανέφερε τις ενέργειες που γίνονται τόσο από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, όσο και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας για την στελέχωση και λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, με παροχές Κέντρου Υγείας Β τάξης. Επίσης ο δήμαρχος έθεσε υπόψη ορισμένες δημοτικές υποδομές που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των προγραμμάτων. Τέλος, ο κ. Νάνος πρότεινε συνεργασία Δήμου με την Ιατρικές Σχολές Ντύσσελντορφ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για υλοποίηση ερευνητικών και άλλων προγραμμάτων προληπτικής και κοινωνικής ιατρικής.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Βάϊος Αθανασίου υποψήφιος Τ.Σ. Μαυρομματίου με Φάνη Στάθη και Νέα Πορεία
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά