Ειδήσεις

Στον Δήμο Παλαμά ο Αθ. Ακρίβος: Τέθηκαν οι βάσεις για πιο στενή συνεργασία


Ο Δήμος Παλαμά ήταν ο επόμενος σταθμός της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και του επικεφαλής της, κ. Αθανάσιου Ακρίβου, Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των διαδοχικών θεσμικών συναντήσεων που πραγματοποιεί.
Και αυτή η συνάντηση του κ. Ακρίβου, με τον δήμαρχο Παλαμά, κ. Γιώργο Σακελλαρίου, κρίθηκε άκρως εποικοδομητική, καθώς οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ενδελεχώς για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο, την περιοχή και τους κατοίκους.
Αρχικά ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, ειδικά στο θέμα των τιμών των αγροτικών προϊόντων και συμφώνησε με τον κ. Ακρίβο, ότι χρειάζεται άμεσα να υπάρξει μεγαλύτερη κυβερνητική μέριμνα και ολοκληρωμένη αγροτική πολιτική.
Επίσης, άμεσα συσχετιζόμενο με τα αγροτικά προβλήματα είναι το θέμα της αξιοποίησης των υδάτων. Χαρακτηριστικό των καθυστερήσεων ως αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας είναι το γεγονός πως ο δήμος Παλαμά έχει καταθέσει Μελέτη για την υπογειοποίηση των υδάτων και παρότι εδώ και πολύ καιρό έχει εγκριθεί ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τις εργασίες ο εργολάβος. Ο κ. Ακρίβος δεσμεύτηκε πως με τις όποιες δυνάμεις του μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θα πιέσει για να “ξεκολλήσει” αυτό το τόσο κρίσιμο έργο για την περιοχή.
Βεβαίως, στη συζήτηση που είχαν ο δήμαρχος και ο “πράσινος” περιφερειακός σύμβουλος δεν θα μπορούσε να μην τεθεί το θέμα των καθυστερήσεων στην αποκατάσταση των καταστροφών προκάλεσε ο Ιανός. Ο κ. Ακρίβος τόνισε πως πρόκειται για μία καθολική διαπίστωση και δεν θα πρέπει η πανδημία να δικαιολογήσει καμία άλλη καθυστέρηση.
Παράλληλα, έγινε ουσιαστική συζήτηση για το τι χρειάζεται για την περαιτέρω εξέλιξη του αγροτικού τομέα στην περιοχή και ο κ. Ακρίβος ενημέρωσε τον δήμαρχο για τις πράσινες μεθόδους που ακολουθούνται πλέον και η παράταξη έχει την γνώση να μεταφέρει προς τους αρμόδιους φορείς.
Ο κ. Ακρίβος ενημέρωσε τον δήμαρχο και για το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί το Πράσινο ίδρυμα “Θεόφραστος” (είναι η επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτικής τεκμηρίωσης, που έχει σκοπό τη μελέτη, την ανάλυση και τη διάδοση, με κάθε τρόπο, όλων των πτυχών του οικολογικού και πράσινου προβληματισμού και της πολιτικής οικολογίας) και συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού για να μιλήσουν πιο εξειδικευμένα, για τα περιθώρια συνεργασίας σε θέματα πράσινων πολιτικών.
Τέλος, αξίζει, να αναφέρουμε πως σχολιάστηκε και η γνωστή υπόθεση με το Κέντρο Υγείας Παλαμά και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, για το οποίο ο δήμαρχος μετέφερε τη μεγάλη του απογοήτευση για το γεγονός αυτό καθ΄ αυτό αλλά και για το ότι αμαυρώθηκε από τη συμπεριφορά κάποιων ελάχιστων το σπουδαίο έργο που επιτελεί αυτή η δομή Υγείας και η σπουδαία δουλειά που γίνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας. Μία θέση με την οποία ταυτίστηκε και ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος δήλωσε: “Με συγκεκριμένο σχεδιασμό η παράταξή μας αποφάσισε, έχοντας πλέον την απαραίτητη εμπειρία από τα περιφερειακά έδρανα, να ξεκινήσει μία σειρά από θεσμικές συναντήσεις με αιρετούς, φορείς συλλόγους της Θεσσαλίας ώστε να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει. Σε αυτό το πλαίσιο έγκειται και η συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον δήμαρχο Παλαμά, την οποία μπορώ δικαιολογημένα να χαρακτηρίσω επιτυχημένη, καθώς είχαμε την τόσο να ενημερωθούμε ως παράταξη όσο και να τεθούν οι βάσεις για μία πιο στενή συνεργασία. Η παράταξή μας όπως όλοι ξέρουν έχει ως προτεραιότητα τα θέματα του περιβάλλοντος και με τον δήμαρχο συμφωνήσαμε να εξετάσουμε τα πεδία συνεργασίας για την ανάπτυξη των πράσινων πολιτικών. Τον ευχαριστώ ειλικρινά για τη φιλοξενία και θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε σύντομα.”

Προηγούμενο άρθρο Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τους 4 αγωνιστές που διώκονται για την κινητοποίηση στο Δημαρχείο της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού