Ειδήσεις

Στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές – Γράφει η βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Ασημίνα Σκόνδρα


Βαδίζοντας προς τις Ευρωεκλογές και παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο, προσπαθεί ο καθένας να ακούσει τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων σε σχέση με την Ευρώπη. Διαπιστώνει όμως ότι για το μόνο που δε μιλάνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι ακριβώς για το ευρωπαϊκό ζητούμενο των εκλογών. Όλη η προσπάθεια και η ρητορική τους, αρχίζει και τελειώνει με κριτική για την κυβέρνηση στα εσωτερικά θέματα και  με κεντρικό στόχο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προσπαθούν να μετατρέψουν, δηλαδή, τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά του Πρωθυπουργού. Στην προεκλογική τους καμπάνια κυριαρχεί, βεβαίως, ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, τα ψεύδη, η παραποίηση της πραγματικότητας και διάχυτο  το πνεύμα του διχασμού, της πόλωσης και του μίσους. Χρησιμοποιούν λόγο, κυνικό, αθέμιτο, γενικώς απαράδεκτο και κυρίως ανεπίτρεπτο σε πολιτικούς που υποτίθεται ότι κόπτονται για το σύνολο των Ελλήνων και της χώρας. Δε γίνεται λόγος για  πολιτικό σεβασμό, για ευγένεια, κοσμιότητα και θεσμική ευπρέπεια.

Δεν υπάρχει πια δισταγμός στα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ασυναρτησίες, χριστιανόμετρα και πατριδοκαπηλεία, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να πλήξουν τον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Δεν εστιάζει κανείς τους στα ευρωπαϊκά θέματα. Στο τι θα γίνει στην Ευρώπη την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών. Για παράδειγμα, θα αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης; Τι στάση θα κρατήσουν οι ευρωπαϊκοί πολιτικοί φορείς, στους οποίους ανήκουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε το Ταμείο Ανακάμψης, που δημιουργήθηκε και με πρωτοβουλία Μητσοτάκη και έφερε στη χώρα 36 δις; Θα προχωρήσει η Ευρώπη στο Ενιαίο Αμυντικό Ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί τις αμυντικές δαπάνες των κρατών-μελών, όπως ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, θα στηρίξουν τους αγρότες μας και με ποιο τρόπο; Το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει η Ν.Δ. στηρίζει την πρόταση μας, να γίνει η Πράσινη Μετάβαση χωρίς βιασύνη και πίεση στους αγρότες μας, όπως επιθυμούν άλλοι ευρωπαϊκοί σχηματισμοί. Ακούσατε μήπως να αρθρώνουν λόγο για τα πεπραγμένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την τελευταία πενταετία;

Δυστυχώς, είμαστε μόνοι και σε αυτήν την πορεία προς τις Ευρωεκλογές. Μόνοι μας θέτουμε στόχους, μόνοι μας τους διεκδικούμε προς όφελος της χώρας και των συμπολιτών μας. Όπως μόνος του ήταν και ο Εθνάρχης και ιδρυτής της παράταξης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα και πραγμάτωσε το όραμα της ένταξης της χώρας μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, έχοντας απέναντι του το σύνολο της αντιπολίτευσης και τη λαϊκίστικη ρητορική της με το αλήστου μνήμης σύνθημα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.             Οπως  η Ν.Δ. είναι η μόνη παράταξη που αταλάντευτα και απαρέκκλιτα, όλα αυτά τα χρόνια είναι προσηλωμενη στην ευρωπαϊκή ιδέα, σε μία κοινωνία προόδου, ισότητας, ελευθερίας, οικονομικής και πολιτικής δημοκρατίας. Θεωρώ πως οι Έλληνες πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει πως η εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής τους, την ασφάλεια, τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Γνωρίζουν ότι το 70% της ελληνικής νομοθεσίας ακολουθεί τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Παρά τον χυδαίο λαϊκισμό που εξαπολύει κατά χειμάρρους η αντιπολίτευση και δηλητηριάζει τα πάντα γύρω του, οι πολίτες ξέρουν ότι οι προσεχείς Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και πρέπει να εξελιχθούν σε χρύση ευκαιρία για την Ελλάδα. Η χώρα μας την τελευταία πενταετία, με την άοκνη προσπάθεια του Πρωθυπουργού μας, έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, έχει ισχυροποιηθεί στην Ευρώπη, είναι ισότιμος συνομιλητής και διαμορφώνει ευρωπαϊκές πολιτικές. Η θέση μας μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, κάτι το οποίο επιβάλλεται, όχι μόνο για μία ευημερούσα Ελλάδα, αλλά και γιατί οι συνθήκες στη γειτονιά μας, με δύο πολέμους σε εξέλιξη, απαιτούν η χώρα να πορεύεται με ασφάλεια, μέσα σε μία ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη.

Είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες γνωρίζουν την θετική πολιτική.

Ξέρουν να απαντούν στη δημαγωγία και στη χυδαιότητα.

Ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον της χώρας μας γιατί έχουν στα χέρια τους πεπραγμένα, οπότε  κρίνουν και συγκρίνουν.

Ξέρουν να απαντούν στα μέτωπα της υποκρισίας, του κυνισμού και του ψευτοπατριωτισμού.

Και θα το πράξουν ξεκάθαρα στις 9 Ιούνιου!

Προηγούμενο άρθρο Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης Π.Θ.: Στο επίκεντρο η Ευρωπαϊκή διάσταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Βράβευση των Πρωτευσάντων Προπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος ΓΦΠΑΠ