Ειδήσεις

Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν


Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Ελλάδα  Anar Huseynov,  στο πλαίσιο επαφών του για την προώθηση της συνεργασίας με φορείς της περιοχής.  Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με εξωστρέφεια και ανοιχτούς ορίζοντες, με διακριτό ευρωπαϊκό αποτύπωμα και  σημαντικές  διακρίσεις, τόνισε ο κ. Αγοραστός παρουσιάζοντας  στον Πρέσβη βίντεο με τα εμβληματικότερα έργα της Περιφέρειας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων με προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δεδομένου ότι στο Αζερμπαϊτζάν  λειτουργούν δύο  Ανώτατα  Ιδρύματα  με αντικείμενο τις ελληνικές σπουδές και τον ελληνικό πολιτισμό. Προοπτικές συνεργασίας ανοίγονται  και σε επίπεδο  συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος. Ακόμη συζητήθηκε η οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων και τη γνωριμία των Αζέρων με τα ποιοτικά θεσσαλικά προϊόντα.

Κατά την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, ο κ. Αγοραστός προσέφερε στον Πρέσβη το αναμνηστικό νόμισμα του Κοινού των Θετταλών και βιβλία για  την ιστορία, τον πολιτισμό και τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Διακοπή άρδευσης σε περιοχές του Δήμου Παλαμά