Ειδήσεις

Στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού η διαχείριση της άρδευσης


Στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού εκχωρείται πλέον η διαχείριση του αρδευτικού νερού, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας υπό τον Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού όλων των αρμοδίων φορέων.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, κάθε χρόνο με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, γινόταν ένας προγραμματισμός από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας,για την εκταμίευση και παροχέτευση του αρδευτικού νερού από τη λίμνη Πλαστήρα, με βάση πρωτίστως τις ανάγκες των αγροτών και σε συνδυασμό με τα αποθέματα της λίμνης και τις καιρικές συνθήκες.

Αυτό από φέτος αλλάζει και με την απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού αναλαμβάνει την διαχείριση της άρδευσης επεσήμανε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τονίζοντας  τα εξής: ‘’ Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με την υπ. αριθ. 29239/13-04-2023 απόφαση εκχωρεί την αρμοδιότητα της διαχείρισης της άρδευσης στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού. Για δώδεκα ολόκληρα χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας εξασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία του αρδευτικού συστήματος, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των αγροτών και διαφυλάσσοντας τη διατήρηση του οικολογικού ορίου της λίμνης, ακόμα και σε πολύ δύσκολες εποχές λειψυδρίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημάρχους, τους αγρότες, τους ΤΟΕΒ  της ΠΕ Καρδίτσας,  και όλους τους αρμόδιους φορείς, για την αγαστή συνεργασία μας. Μια συνεργασία βασισμένη στον σωστό προγραμματισμό και την ορθολογική διαχείριση της άρδευσης και  η οποία είχε ως αποτέλεσμα και  κανένα στρέμμα να μη μείνει απότιστο και να μην διαταραχθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες της λίμνης.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τους αγρότες, σεβόμενοι απόλυτα τις προτεραιότητές τους συνδυαστικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Θα ήθελα επίσης να καλέσω όλους τους αρμοδίους φορείς και τους αγρότες να συνεχίσουν με τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού την ίδια άριστη συνεργασία που είχαν και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, ώστε μέσα από συνεννόηση, συνέργεια και έγκαιρο προγραμματισμό, να φέρουν εις πέρας με επιτυχία το έργο της διαχείρισης της άρδευσης ειδικά φέτος που προβλέπεται να είναι μια δύσκολη χρονιά’’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δ. Λ. Πλαστήρα: Αιτήσεις χορήγησης ενισχύσεων έως την Τρίτη 2 Μαΐου
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, στα πλαίσια της εκδήλωσης Charitou Food Festival