Ειδήσεις

Στοπ στην τρομοκρατία και ποινικοποίηση των αγώνων


Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας καταδικάζει κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των αγώνων και υπερασπίζεται το Δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων και των πολιτών να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν εναντίων πολιτικών και αποφάσεων που βλάπτουν όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα και τα κοινωνικά αγαθά αλλά και την καταστροφή της φύσης.

Αυτό το Δημοκρατικό δικαίωμα προσπάθησαν την Κυριακή 24/07/2022 να ασκήσουν  πολίτες  διαδηλώνοντας ειρηνικά ενάντια στην μεταφορά και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας. Δυστυχώς  όμως για άλλη μια φορά οι αστυνομικές δυνάμεις που παρεβρίσκονταν εκεί επιτέθηκαν με βία στους διαδηλωτές και προσήγαγαν αναίτια και απρόκλητα 6 άτομα εκ των οποίων 2 συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Καρδίτσας και την Δευτέρα προσήχθησαν στα Δικαστήρια Καρδίτσας για να τους ασκηθεί δίωξη!

Δεν θα επιτρέψουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σαν Εργατικό Κέντρο μαζί με άλλους φορείς και πολίτες ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των όμορφων ιστορικών Αγράφων για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι.

Είμαστε αλληλέγγυοι και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίων των 2 αγωνιστών που δημοκρατικά διαδήλωναν μαζί με άλλους  πολίτες  στον Τύμπανο της Αργιθέας.

Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία των ανθρώπων στο δικαίωμα της διαδήλωσης, στο δικαίωμα της αντίστασης και της διεκδίκησης!

Ο αγώνας για την προστασία των Αγράφων συνεχίζεται.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια Κ. Αγοραστού στους Καρδιτσιώτες αθλητές Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ
Επόμενο άρθρο 917 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα