Ειδήσεις

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην υγεία


Η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Λίγο πριν συμπληρώσουμε τον ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, έχει αποκαλυφθεί πλέον περίτρανα η τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας πανελλαδικά και στο νομό Καρδίτσας

.Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Έχουν το θράσος να επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιο συστήματος υγείας. Θράσος, γιατί είναι οι ίδιοι που από όποια θέση και αν βρέθηκαν, φρόντισαν να στενέψουν ασφυκτικά και να δημιουργήσουν τα «πεπερασμένα όριά του». Θράσος γιατί την ίδια στιγμή που επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας για να επιβάλλουν lockdown σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, να μειώσουν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%, ισχυρίζονται ότι το δημόσιο σύστημα είναι θωρακισμένο. Θέλουν να αποδεχτούμε ως αναπόφευκτο, φυσικό φαινόμενο το άθλιο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας που δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα «2 ασθένειες». Να αποδεχτούμε ως δεδομένο και φυσικό φαινόμενο να στοιβαζόμαστε στα λεωφορεία και το μετρό, επειδή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι μέσα μαζικής μεταφοράς άρα θα υπάρχει συνωστισμός.Ιδιαίτερα σήμερα, με τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο, ο μεγάλος όγκος εργασίας επιβαρύνει περαιτέρω το ήδη εξουθενωμένο προσωπικό. Μεταφέρει για άλλη μία φορά τη λειτουργία της ΠΦΥ στις πλάτες του λιγοστού προσωπικού του νοσοκομείου.

Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της εγκατάλειψης των κέντρων υγείας και των ΤΟ.Μ.Υ., παρά τη μεγάλη ανάγκη του πληθυσμού, ιδιαίτερα τώρα με τους μαζικούς εμβολιασμούς. Η κατάσταση στην Π.Φ.Υ. δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο στο πέρασμα ενός χρόνου πανδημίας. Στα Κ.Υ. Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου οι ελλείψεις στις μόνιμες θέσεις γιατρών ξεπερνούν το 75%, ενώ το Κ.Υ. Καρδίτσας δεν έχει καν οργανισμό, παθολόγο ούτε γενικό ιατρό. Οι 2 ΤΟ.Μ.Υ. έχουν μόνο ένα παθολόγο, ενώ όλο το προσωπικό εργάζεται με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης. Ακόμα και στο σχετικά καλύτερα στελεχωμένο Κ.Υ. Παλαμά, με τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, η τακτική του λειτουργία περιορίζεται σε λιγότερο από το μισό.

Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζει πιστά την εγκληματική της πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού, κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του. Χρόνια τώρα, μεθοδευμένα και αποφασιστικά, αυτοί που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, τμήματα  χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία.

Τα σωματεία μας συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζόμενων στην υγεία και θα συμμετέχουν στηςκινητοποίησης που εξήγγειλαν στον νομό μας Για το επόμενο διάστημα .

Των σωματείων εμποροϋπαλλήλων, οικοδόμων και συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Γρήγορα δοκιμαστικά (rapid tests) στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέα παράταση των επιδομάτων ΚΕΑ και Στέγασης