Ειδήσεις

Συμπαράσταση του Συλλόγου Εκπ/κών Α΄θμιας στους Υγειονομικούς σε Αναστολή


Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπ/κων Π.Ε Καρδίτσας  καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό των πολιτών και την καλλιέργεια διχαστικού κλίματος με τη μορφή διακρίσεων εις βάρος των μη εμβολιασμένων εργαζόμενων.

Οι διακρίσεις, η καταπάτηση εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων, η εργαλειοποίηση των κρίσεων και η διατήρηση του κλίματος φόβου και διαχωρισμού αποσκοπεί στην δυσλειτουργία των κοινωνικών θεσμών, στη διάλυση της δημόσιας υγείας και των εργασιακών σχέσεων.

Η αντιμετώπιση των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας  από την Κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική,απαράδεκτη και εκδικητική. Δεν έχει καμιά επιστημονική βάση και τους αντιμετωπίζει με χειρότερους όρους ακόμα κι από  εγκληματίες, αφού τους στερεί κάθε δυνατότητα βιοπορισμού είτε από το μισθό τους είτε κλείνοντας το ιατρείο ή το εργαστήριό τους.

H συνέχιση της αναστολής εργασίας στο δημόσιο σύστημα υγείας επιπροσθέτως υποβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες αφού το προσωπικό δεν επαρκεί και προλειαίνει το έδαφος για την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας ενόψει της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης των φιλέτων του ΕΣΥ.

ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Στην εκπαίδευση τώρα η επιβολή της διενέργειας τεστ σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους αποτελεί τιμωρητικό μέτρο, εφόσον όλοι γνωρίζουμε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό. Υγιείς μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο την ίδια ώρα που το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εισέρχεται ελεύθερα στις σχολικές μονάδες και επιβεβαιωμένα περιστατικά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών, ακόμη και αν ο διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα μέτρα έχουν αρθεί σε όλους τους άλλους χώρους πλην του εργασιακού.

Η πληρωμή των τεστ οδηγεί στην μείωση του μισθού τους και στην κατάργηση του κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην δωρεάν παροχή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα των μη εμβολιασμένων πολιτών στην ισότιμη αντιμετώπισή τους στον χώρο εργασίας τους και στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας.

 

Προηγούμενο άρθρο Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη, στις 12 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας!
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Αγιασμού στο Σπίτι Αγάπης Καρδίτσης