Ειδήσεις

Συμπληρωματικές εγγραφές 26 βρεφών-νηπίων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Καρδίτσας του ΟΑΕΔ


Ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμπληρωματικές εγγραφές 26 βρεφών-νηπίων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου και ώρα 23:59. Οι ΒΝΣ ΟΑΕΔ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, 6:45 π.μ. έως 16:00 μ.μ. (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια 8 μηνών έως 4 ετών.

Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/ eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tou-organismou-apaskholeses-ergatikoudunamikou-oaed Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:  είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή·  έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή·  έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή·  συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω· Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθεί προσωρινός πίνακας επιλεγέντων βρεφών και νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις εντός 5 ημερών. Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος 17456 – www.oaed.gr – email:press@oaed.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/brephonepiakoi-stathmoi

Προηγούμενο άρθρο Βελτιώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Παραχώρηση χρήσης αγροτεμαχίων στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Κάρλας