Ειδήσεις

Σύγχρονα πεζοδρόμια στην οδό Φαναρίου


Ασφαλή πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία στα πεζοδρόμια της οδού Φαναρίου από τη δεξιά πλευρά στο δρόμο προς Μουζάκι έως την έξοδο της πόλης της Καρδίτσας δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έργο συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.  Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καρδίτσας.

«Είναι ένα ανθρώπινο έργο, που διασφαλίζει την αυτόνομη, ισότιμη και ασφαλή πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε κάθε έκφανση της ζωής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 χρηματοδοτούμε έργα δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας στη μετακίνηση των πεζών,  βελτιώνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων,  αναβαθμίζουμε αισθητικά και λειτουργικά το δημόσιο χώρο. Μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων του ΕΣΠΑ 2014 -2020 χρηματοδοτούμε έργα για τη διαμόρφωση σύγχρονων πεζοδρομίων που ενισχύουν τις προσπάθειές μας για τον μετασχηματισμό των πόλεων της Θεσσαλίας σε πόλεις χωρίς εμπόδια και φραγμούς, που προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Το έργο

Το έργο αφορά στη συνολική παρέμβαση επί της βόρειας πλευράς των πεζοδρομίων της οδού Φαναρίου, από τη συμβολή με την οδό Τρικάλων (O.T.349), έως και το O.T.828 (Οδός Θέμιδος). Στόχος είναι οι παρεμβάσεις να βελτιώσουν την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ επί των συγκεκριμένων πεζοδρομίων.

Συγκεκριμένα οι εργασίες περιλαμβάνουν:

Αποξήλωση-απομάκρυνση υφιστάμενης πλακόστρωσης, τοποθέτηση νέας πλακόστρωσης, διαμήκης τοποθέτηση οδηγού όδευσης τυφλών, στην είσοδο και έξοδο κάθε οικοδομικού τετραγώνου κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, στη διασταύρωση των οδών Τρικάλων και Φαναρίου στους υφιστάμενους σηματοδότες  θα τοποθετηθεί διάταξη ηχητικής σήμανσης για την υποβοήθηση της κινητικότητας ατόμων με πρόβλημα όρασης. Επίσης σε όσα σημεία οι στύλοι της ΔΕΗ παρεμποδίζουν τη διέλευση των ΑΜΕΑ, θα γίνει απομάκρυνσή τους.

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού την Τετάρτη 5/10
Επόμενο άρθρο Οι δεινόσαυροι έρχονται… στο Fashion City Outlet!