Ειδήσεις

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Στον Παλαιστινιακό Λαό Τρίτη 17 Οκτώβρη Στις 6,30μμ Στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι έκθετοι γιατί με την πολιτική τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Είναι συμμέτοχοι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, όταν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ.

Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό, γιατί την ώρα που το Ισραήλ ξεκληρίζει τον Παλαιστινιακό λαό, συνεχίζει τους απαράδεκτους εποικισμούς ξεριζώνοντας χιλιάδες Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους, στέλνει στη φυλακή ακόμη και μικρά παιδιά, την ίδια ώρα διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Χωρίς ίχνος ντροπής φτάνουν στο σημείο να πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου που γίνονται σε ελληνικό έδαφος. Φέρουν βαριές ευθύνες γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, ήδη από το 2015, για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η   συγκέντρωση της τεράστιας αμερικανοΝΑΤΟικής δύναμης στην εμπόλεμη περιοχή,  με ναυαρχίδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford», και η παρουσία της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» που  οξύνει από μόνη της την ήδη τεταμένη κατάσταση και μεγαλώνει τους κινδύνους μιας γενικευμένης ανάφλεξης. Καμία θέση δεν έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σ’ αυτό το μακελειό, που έχει την υπογραφή του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ και των εγκληματιών συμμάχων του.

Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγυη Στεκόμαστε στο πλευρό του και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τρίτη  17 Οκτωβρη στις 6,30 μμ στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας με συμμετοχή σωματείων, φορέων   αλλά και τον καθένα και την καθεμιά που θέλει να εκφράσει την  διεθνιστική αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή

Προηγούμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 16/10/2023 έως 22/10/2023
Επόμενο άρθρο Στήριξη των δανειοληπτών στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία καθώς και του αγροτικού τομέα