Ειδήσεις

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στις Ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και όλοι μας παρακολουθούμε με βαθύτατη οδύνη και θλίψη τα τεκταινόμενα στις πληγείσες από τους καταστρεπτικότατους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και Συρίας.

Αυτή την ώρα, τόσο η γείτονα χώρα όσο και η ομόθρησκος Συρία πενθούν για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, που χάθηκαν στα ερείπια και τις ανυπολόγιστες καταστροφές, αγωνιούν για τους αστέγους, τους ασθενείς και αδύναμους αδελφούς μας.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Ιερά Σύνοδος προσεύχεται αλλά και εμείς όλοι μαζί σας παρακαλώ, να προσευχηθούμε στον Πανοικτήρμονα Θεό, ώστε να χαρίσει στους δοκιμαζομένους αδελφούς μας στην Τουρκία και Συρία παράκληση, υπομονή, δύναμη, ελπίδα και θάρρος για την αίσια αντιμετώπιση της απροσδόκητης συμφοράς.

Κατόπιν του υπ’ αριθμ. πρωτ. 603/229/8.2.2023 Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου σας προτρέπω για την άμεση συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία εν συνεχεία η Ιερά Μητρόπολή μας θα την παραδώσει στην Ιερά Σύνοδο, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, θα την αποστείλει στις περιοχές της βιβλικής καταστροφής.

Προς τούτο από την Κυριακή 12 έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ε. ε. θα πρέπει να συγκεντρωθεί το ανθρωπιστικό υλικό, το οποίο η Ιερά Μητρόπολη την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 θα αποστείλει σε ειδικές αποθήκες στην Αθήνα, ώστε εγκαίρως να φθάσουν στις Περιοχές Τουρκίας και Συρίας.

Τα είδη που πρέπει να συγκεντρωθούν είναι:

  1. Εμφιαλωμένο νερό
  2. Γάλα μακράς διαρκείας
  3. Ζυμαρικά
  4. Ρύζι και
  5. Όσπρια

Τα είδη συγκεντρώνονται στις Ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ώστε οι Εφημέριοι και οι συνεργάτες τουε με την σειρά τους να τα παραδώσουν  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης, καθημερινά από 13 έως 19 Φεβρουαρίου ε.έ. και από 9:00΄π.μ.- 12΄μ. και 5:00΄μ.μ. – 7:00΄μ.μ., ώστε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου να αποσταλούν στον τόπο συγκεντρώσεως στην Αθήνα.

Είμαστε βέβαιοι για την ανταπόκρισή σας, για να φανούμε αντάξιοι της προτροπής του Κυρίου μας να αγαπούμε τους πάντες!

Προηγούμενο άρθρο Συντήρηση αγροτικών δρόμων στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Άμεσες λύσεις ζήτησαν οι αγρότες από το κυβερνητικό κλιμάκιο