Ειδήσεις

Συγκλονισμένη η Καρδίτσα από την τραγωδία στα Τέμπη – Αγνοούμενοι και τραυματίες


Συγκλονισμένη είναι η Καρδίτσα από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη που συνέβη το βράδυ της Τρίτης, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Ο αριθμός των νεκρών επισήμως και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ανέρχονταν σε 36, ενώ πολλοί είναι οι σοβαρά τραυματισμένοι επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Η Καρδίτσα ζει τη δική της αγωνία καθώς δύο άτομα από την περιοχή μας αγνοούνται και υπάρχουν και τραυματίες.

Μία νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας με ελαφρά τραύματα.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν και άλλοι τραυματίες, όπως τέσσερις Καρδιτσιώτες φοιτητές που είναι όμως καλά στην υγεία τους.

Πιο συγκεκριμένες και επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν καθώς όλα είναι ακόμη ρευστά.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2410-683175 και 2410-683176.

Στην Καρδίτσα, από το πρωί της Τετάρτης έως και αργά το απόγευμα είχε οργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Τραγικές καταστάσεις

Γερανοί σηκώνουν τα συντρίμμια των βαγονιών και δυστυχώς ήδη έχουν εντοπίσει αρκετά απανθρακωμένα πτώματα, με τον τραγικό απολογισμό να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Οι έρευνες στα συντρίμμια των βαγονιών συνεχίζονται και η Πυροσβεστική προεξοφλεί ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, όπως ανέφερε στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής 36 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Την ίδια στιγμή, σκηνές αρχαίας τραγωδίας εξελίσσονται στο νοσοκομείο Λάρισας. Συγγενείς επιβατών περιμένουν να μάθουν τι απέγινε ο δικός τους άνθρωπος.

Έχει ήδη ξεκινήσει η σκληρή διαδικασία της αναγνώρισης θυμάτων με ψυχολόγους της Αστυνομίας να βρίσκονται εκεί προκειμένου να στηρίξουν τους συγγενείς.

Διαβάζουν ονόματα των τραυματιών και όποιος δεν ακούει το όνομα που αγωνιά να ακούσει, μένει για την επόμενη τραγική φάση.

Συγκεντρωμένοι σε ένα μικρό αμφιθέατρο συγκλονισμένοι και καταρρακωμένοι συγγενείς θυμάτων περιμένουν την χειρότερη στιγμή που θα αντικρύσουν νεκρούς τους δικούς τους ανθρώπους.

Για πολύ δύσκολο έργο μιλά η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή. Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία τονίζει.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και με την αστυνομία που μαζί με εμάς έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών» τόνισε η κυρία Λεονταρή, εξηγώντας ότι το έργο που έχουν να κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου για το δυστύχημα των Τεμπών
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας