Ειδήσεις

Συγκρότηση 5μελούς επιτροπής αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Μουζακίου


Με απόφαση του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων.

 Στην 5μελή επιτροπή συμμετέχουν οι:

1.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ του Κωνσταντίνου, αντιδήμαρχος του Δήμου Μουζακίου,  πρόεδρος της επιτροπής.
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ του Αχιλλέως, κτηνίατρος, μέλος της επιτροπής.
3. ΕΛΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ του Βασιλείου, εκπρόσωπος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου «ΔΙΑΣΩΖΩ», μέλος της επιτροπής.
4. ΙΟΥΛΙΑ ΦΩΤΙΟΥ του Σωτηρίου, εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας, μέλος της επιτροπής.
5. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου Εκπαιδευτής σκύλων, μέλος της επιτροπής.

 

Η Επιτροπή της παρ.9 του άρθρου 10 του Ν. 4830/2021 έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

(α) Αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς και για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ευθανασίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου.
(β) Εισηγείται στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
(γ) Συντάσσει ετήσια έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την πρόοδο της υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του δήμου και διατυπώνει προτάσεις για τη βελτίωσή του.

 

Δήλωση Αντιδημάρχου κ. Παπακώστα Γιώργου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

«Ο Δήμος Μουζακίου έχει αναλάβει την ευθύνη δημιουργίας του Διαδημοτικού Κυνοκομείου (Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων). Έχουμε αιτηθεί στο Δασαρχείο Μουζακίου έκταση 30 στρεμμάτων, που για λόγους γραφειοκρατικών ζητημάτων δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμα.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αρμοδιότητες του Δήμου Μουζακίου είναι να κάνει στειρώσεις, τσιπαρίσματα, εμβόλια και να περιθάλπει τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς ενώ σε περιπτώσεις επίθεσης μπορεί να προβεί σε περισυλλογή.

Θα υπάρξουν νέες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις των πολιτών ως προς τα ζώα συντροφιάς, κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, το Δασαρχείο και τους κυνηγούς.

Επιπλέον θα καλέσουμε άμεσα τους κτηνοτρόφους σε συνάντηση, για να ενημερωθούν για τα ζώα που έχουν στις κτηνοτροφικές τους μονάδες και να έρθουν σε επαφή με την κτηνίατρο κ. Βράντζα Παναγιώτα, με την οποία συνεργαζόμαστε στο Δήμο μας, ώστε να εμβολιάσουν, να τσιπάρουν και να στειρώσουν τα ζώα τους δωρεάν».

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν οι Συνάξεις στις κατά τόπους Αρχιερατικές Περιφέρειες
Επόμενο άρθρο Ε65: Σε πλήρη εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες από την ΤΕΡΝΑ