Ειδήσεις

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Όχι άλλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα


2 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και είναι φανερό πως η κυβέρνηση την εκμεταλλεύτηκε για να εφαρμόσει αντιλαϊκά μέτρα και να επιτεθεί στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Παράλληλα αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με δομές και πρόσληψη εργαζομένων  σε αυτές προχωρεί σε αποψίλωση των Δημοσίων νοσοκομείων και ξεπούλημα των κερδοφόρων τομέων τους σε ιδιώτες.

Εφαρμόζοντας το σχέδιο της υποβάθμισης του ΕΣΥ και με πρόσχημα την αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού χρησιμοποίησε αντιεπιστημονικά  επιχειρήματα και έθεσε σε διαθεσιμότητα  πάνω από 5000 εργαζόμενους από τον περασμένο Σεπτέμβρη χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση και χωρίς δικαίωμα αναζήτησης άλλης εργασίας.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι και η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε νεκρούς από covid19 και που δυστυχώς προστίθενται στο συνολικό αριθμό κατά δεκάδες καθημερινά.

Γι’ αυτό και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Υγειονομικών απεργών πείνας και όλων των Υγειονομικών που η κυβέρνηση της Ν.Δ. τους καταδίκασε σε αναστολή εργασίας 7 μήνες τώρα και την επεκτείνει άλλους 9 μήνες,

Η συνέχιση αυτού του καθεστώτος αποτελεί πραγματική εξόντωσή τους, καθώς απαγορεύεται να τους δοθεί οποιοδήποτε επίδομα για να επιβιώσουν, μέσα στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και κερδοσκοπίας.

Συντασσόμαστε με τον αγώνα και τα αιτήματα των υγειονομικών για:

Επιστροφή στην εργασία τους των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή ώστε να βελτιωθεί η στελέχωση και η λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς και οι συνθήκες νοσηλείας, ώστε να αποσοβηθούν περαιτέρω κίνδυνοι στην υγεία και τη ζωή των νοσηλευόμενων πολιτών.

Να καταβληθούν οι αποδοχές που τους αφαιρέθηκαν

Ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλους και όλες

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη