Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: 48 χρόνια από την ηρωική εξέγερση


Σαράντα οκτώ (48) χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τον Νοέμβρη του 1973, αρχικά οι φοιτητές και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός εξεγέρθηκαν για την ανατροπή της χούντας που επέβαλε ο αμερικανικός παράγοντας με την συνδρομή του εγχώριου και εξωτερικού οικονομικό-πολιτικού κατεστημένου.

Το ιστορικό αίτημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο. Έχουμε χρέος να βαδίσουμε με τα ίδια αποφασιστικά βήματα, όπως έγινε πριν σαράντα οκτώ (48) χρόνια, για να ανατρέψουμε τα δυσβάσταχτα μέτρα και τα χρέη που φορτώθηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές στις πλάτες του Ελληνικού λαού για να διασωθούν οι τράπεζες και να κερδίσει το κεφάλαιο, που υπονομεύει με κάθε ευκαιρία τους Δημοκρατικούς θεσμούς.

Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών έχει υποχωρήσει σημαντικά. Τα δικαιώματα των πολιτών του κόσμου της εργασίας βάλλονται με στόχο την ολοκληρωτική τους ισοπέδωση. Η φτώχεια και η εξαθλίωση καλπάζουν, ενώ η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και επιχειρούν να την καλύψουν με πλασματικά στοιχεία και προγράμματα ημιαπασχόλησης.

Συνεχίζουν να απαξιώνουν την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εμπορευματοποιούν τα Κοινωνικά αγαθά. Έφτασαν στο σημείο να θέλουν την κατάργηση της Απεργίας. Του δικαιώματος που κατακτήθηκε με αίμα. Δεν διστάζουν να συνεχίζουν το ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας και να υφαρπάζουν τα σπίτια των φτωχών, των λαϊκών στρωμάτων για να προσφέρουν τζάμπα στα funds.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενωτικά, μαζικά και δυναμικά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων τους, για μια πολιτική που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών και των αδύναμων.

        Θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που ισοπεδώνουν τα πάντα προς όφελος της κερδοφορίας των ολίγων, που «τρέφουν» τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον φασισμό.

Τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες όλων εκείνων που ύψωσαν τη γροθιά τους, τη φωνή τους, τη ζωή τους ενάντια στο φασισμό.

Τιμούμε την επέτειο του πολυτεχνείου και καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην εκδήλωση  που θα γίνει την Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021 και ώρα 6:00 το απόγευμα στην πλατεία Δικαστηρίων στην Καρδίτσα.

Αποτίνουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, και σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους για την πτώση της χούντας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις από τον ανοιξιάτικο παγετό
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας