Ειδήσεις

Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών


Οι φοιτητές και φοιτήτριες της Κτηνιατρικής βρισκόμαστε στο πλάι των αγροτών που για ακόμη μία φορά δίνουν τεράστιο αγώνα επιβίωσης. Έναν αγώνα δίκαιο, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει χωρίς έλεος τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους εργαζόμενους αλλά και την νεολαία. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής με την παρουσία πολλών διμοιριών ΜΑΤ στην εθνική οδό.

Ο αγώνας των αγροτών στοχεύει στην ικανοποίηση αιτημάτων ζωτικής σημασίας που αφορούν την προστασία του εισοδήματος τους το οποίο βλέπουν μέρα με τη μέρα να μειώνεται εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής, των μεγάλων καταστροφών στην παραγωγή που δεν αποζημιώνονται (όπως του Ιανού που ακόμα περιμένουν), της τεράστιας ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης κ.α. Οι αγρότες και οι αγρότισσες που βγαίνουν στους δρόμους για ακόμη μία φορά, παλεύουν για να ζουν αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειές τους. Για να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Τα αιτήματα των αγροτών δεν αφορούν μόνο τους ίδιους αλλά και εμάς τους φοιτητές!

Συμπορευόμαστε μαζί με την αγροτιά γιατί στον αγώνα που δίνουν ο αντίπαλος είναι κοινός και τα προβλήματα που μας δημιουργεί είναι επίσης κοινά. Έχει αποδειχτεί ότι οι κοινοί αγώνες φέρνουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά μας. Είναι η πολιτική που λειτουργεί με κριτήριο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και είναι εχθρική απέναντι στα δικαιώματα και τις ανάγκες τις δίκες μας και των γονιών μας. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, απαιτούμε να εφαρμοστούν τα δίκαια αιτήματά τους!

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Αυξημένη χρηματοδότηση για το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας