Ειδήσεις

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας: Οι ζωές μας έχουν αξία


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Νιώθει ότι οι νεκροί μπορούσανε να είναι οι δικοί μας άνθρωποι – τα δικά μας παιδιά.

Το έγκλημα  στα Τέμπη δεν είναι ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής και διαρκούς απαξίωσης της ανάγκης για ασφαλείς μεταφορές. Δεν δεχόμαστε  καμία συγκάλυψη στις αιτίες του δυστυχήματος. Σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι έχουν όνομα. Η ανθρώπινη ζωή, οι ζωές αυτών που χάθηκαν, οι ζωές των παιδιών μας και οι δικές μας ζωές, πρέπει να φωνάξουμε και να ακουστεί δυνατά ότι έχουν μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε κέρδος.

Η φράση «ήταν η κακιά η ώρα» το μόνο που κάνει είναι να συγκαλύπτει τους ενόχους.

Ακόμα και μέσα στα σχολεία τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας, βιώνουν την ίδια απαξίωση. Όλο και συχνότερα ακούμε για σοβαρά περιστατικά εντός των σχολικών μονάδων. Η έκρηξη του λέβητα στο σχολείο των Σερρών  και ο θάνατος του μαθητή είναι πολύ πρόσφατο για να ξεχαστεί.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, δεδομένου ότι οι σχολικές εκδρομές είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτό το χρονικό διάστημα.

Το Δ.Σ. σας καλεί όλους να συμμετάσχουμε στη διαμαρτυρία που οργανώνουν τα Σωματεία της πόλης μας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, την Παρασκευή στις 6:30μμ στην Alpha Bank

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΚ: Μετράει δυνάμεις με Παναθηναϊκό!
Επόμενο άρθρο Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Αθ. Νασιακόπουλου για το δυστύχημα στα Τέμπη