Ειδήσεις

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Στηρίζουμε τους συμβασιούχους στην καθαριότητα


Η συνεχώς αυξανόμενη απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων. Το μαρτυρούν:

  • Το νομοσχέδιο που ψήφησε το προηγούμενο Δεκέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ, για δυνατότητα μερικούς απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ και εργασίας με μπλοκάκι, όπως είναι η πρόσληψη Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για την κάλυψη των αναγκών.
  • Η λειτουργία του «Νέου ΕΣΥ» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ΣΔΙΤ, όπως έκανε την αρχή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Νοσοκομείο Σαντορίνης.
  • Η συνεχόμενη, για το λόγο αυτό, παράδοση τομέων της λειτουργίας των Νοσοκομείων στους ιδιώτες, όπως η φύλαξη στο Γ.Ν.Καρδίτσας και τη επέκταση που προσπαθούν στον τομές της καθαριότητας.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) του Νοσοκομείου Καρδίτσας, βρίσκονται ένα βήμα από την απόλυση, αφού η διοίκηση του Νοσοκομείου σκοπεύει να εκχωρήσει σε εργολαβική εταιρεία την καθαριότητα του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα τριάντα οικογένειες να ζουν στην αβεβαιότητα και στο φόβο. Στις υπηρεσίες του νοσοκομείου σε (καθαριότητα, σίτιση, βοηθοί θαλάμου, τεχνική υπηρεσία, τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικό προσωπικό) εργάζονται πάνω από 150 εργαζόμενοι συμβασιούχοι, κάποιοι πολλά χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις.

Όλ’ αυτά αποτελούν συνειδητή επιλογή που σκοπό έχει την εκχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες. Έτσι οραματίζονται το Νέο ΕΣΥ. Υποστελεχωμένο σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και αναλώσιμα και με Σ.Δ.Ι.Τ. στις λοιπές απαραίτητες για τη λειτουργία υπηρεσίες.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καλούμε στο συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων (ΣΟΧ) που θα γίνει στην

Κεντρική Πλατεία την Πέμπτη, 15 Ιουνίου στις 7.30 μμ.

 

Προηγούμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων Αριστοτέλη Σπάνια