Ειδήσεις

Συμμετοχή της ομάδας ΑΚΕΤΗ Xperts σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Τεχνολογίας


Η ομάδα Ρομποτικής Χperts του Aketh Innovation Robotics Lab (AIRLab) στα πλαίσια της συμμετοχής της Παγκόσμιο Διαγωνισμό  Ρομποτικής, Έρευνας και Τεχνολογίας FIRST LEGO League Virtual Open, ανέπτυξε και παρουσίασε μια καινοτόμο λύση με μια διαδραστική αφίσα, όπου οι  άνθρωποι αθλούνται ευχάριστα από το σπίτι τους, παίζοντας ένα παιχνίδι όπου πηδάνε ή σκύβουνε στο σημείο που τους δείχνουνφώτα LED, γυμνάζοντας κάθε φορά διαφορετικούς μύες του σώματός τους.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής, Έρευνας και Τεχνολογίας,πραγματοποιήθηκε το διάστημα 24-27 Ιουνίου 2021. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα συμμετείχαν 200 ομάδες από 115 χώρες!

Η συγκεκριμένη αφίσα, η οποία είχε αποσπάσει το 1ο βραβείο στην κατηγορία “Breakthrough Awards” στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενθουσίασε την Αμερικανίδα κριτή του διαγωνισμού και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια. Ήδη η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού στη χώρα μας έχει ζητήσει το μοντέλο ώστε να το χρησιμοποιήσει σε εκπαιδεύσεις σχολείων και αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Η συγκεκριμένη συμμετοχή αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές της ομάδας:Δημόπουλο Σταύρο, Σταφυλά Στέλιο και Τσιχρίνη Χρήστο, οι οποίοι εργάστηκαν μαζί με τους προπονητές τους Γίδα Γεώργιο και Μητσιάδη Σταύροαντιμετωπίζωντας διάφορα εμπόδια σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνεχίζοντας την καλή παράδοση των ομάδων μας στις δράσεις του FIRST LEGO League Greece.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 2 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Οδηγός φυτοπροστασίας της πιπεριάς θερμοκηπίου