Ειδήσεις

Συμμετοχή του 1ου Πειραματικού Λυκείου Καρδίτσας στο 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο


Ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο το 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο, με θεματικό άξονα:«Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και αποτελείται από Δίκτυο 394 σχολείων, στο οποίο ανήκει και το σχολείο μας. Συντονιστικό σχολείο είναιτο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας συμμετείχε την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίουπαρουσιάζοντας δύο εργασίες. Η πρώτη παρουσίαση με τίτλο «Karditsa Reloaded, μια περιήγηση στο κέντρο της Καρδίτσας», εκπονήθηκε απότους μαθητές και τις μαθήτριες: Αποστολόπουλο Χρήστο, Γαδετσάκη Ευανθία, Γαϊτανίδη Βασιλική, Γεροδήμο Δημήτρη, Δεσκάτα Ευδοκία, Ευταξία Βασιλική Μαρία, Ζούμπου Βασιλική,με επιβλέπουσες εκπαιδευτικούς τις: Πλατογιάννη Ελένη και Παπαδοπούλου Αγγελική,υπό την καθοδήγηση της Δρ Λέκκα Φένιας μουσειολόγου – αρχαιολόγου.

Η δεύτερη εργασία με τίτλο «Ιαχές και Ψίθυροι» εκπονήθηκε από τις μαθήτριες: Ασκονίτη Σοφία, Σάρα Κότα, Γεωργούλα Φωτεινή και Γεωργούλα Ευαγγελία,με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους: Βαγγέλη Ντελή και Μιχαηλίδου Στέλλα.

Το παραγόμενο αποτέλεσμα του Συνεδρίου ανέρχεται στις 580 εργασίες, τις οποίες εκπόνησαν 7520 συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες με τους 1045 επιβλέποντες εκπαιδευτικούς τους. Θεωρούμε πως η συμμετοχή σχολικών μονάδων σε μαθητικά συνέδρια πανελλαδικής εμβέλειας ενισχύει τους μεταξύ τους δεσμούς, εντείνει την εξωστρέφεια των σχολείων, αναδεικνύει δεξιότητες και ταλέντα των μαθητών και καλλιεργεί τον κριτικό και κοινωνικό εγγραμματισμό τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε επιφυλακή ο μηχανισμός για το κύμα κακοκαιρίας - Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό παρουσία του Β. Κικίλια
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η Αιμοληψία από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως