Ειδήσεις

Συναγερμός στο Νοσοκομείο λόγω βλάβης στην παροχή οξυγόνου


Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαρτίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας όταν προέκυψε πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο των Τρικάλων.

Πρόκειται για 1 ασθενή από τη ΜΕΘ-Covid, 1 από τη ΜΕΘ non Covid και 13 Covid ασθενείς από την Πνευμονολογική Κλινική που μεταφέρθηκαν στα γειτονικά Τρίκαλα για προληπτικούς λόγους και για την απόλυτη διασφάλιση της υγείας τους.

Νωρίς το μεσημέρι η βλάβη αποκαταστάθηκε και μένει πλέον να δρομολογηθεί η επαναφορά των ασθενών από τα Τρίκαλα στην Καρδίτσα.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας για το συμβάν έχει ως εξής:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, παρουσιάστηκε βλάβη στον μειωτή οξυγόνου του Νοσοκομείου μας.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας, μέχρι να γίνει ο έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία μας, 1 ασθενής από τη ΜΕΘ-Covid, 1 από τη ΜΕΘ non Covid και 13 Covid ασθενείς από την Πνευμονολογική Κλινική, μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ.

Στις 12:30 ολοκληρώθηκε ο επιτόπιος έλεγχος και οι ενέργειες ειδικού κλιμακίου τεχνικών, αποκαταστάθηκε η βλάβη και το σύστημα οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας λειτουργεί και πάλι κανονικά».

53 συνολικά ασθενείς με covid νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο

Αξίζει να επισημάνουμε πως στην Καρδίτσα αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 53 συνολικά ασθενείς με covid, 3 εκ των οποίων βρίσκονται στη ΜΕΘ covid.

Εδώ και αρκετό καιρό, εξάλλου, ο αριθμός κρουσμάτων που παρουσιάζει η Καρδίτσα είναι υψηλός και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 38 κρούσματα σε μία μόνο ημέρα, που ήταν και το πιο αρνητικό ρεκόρ μέχρι σήμερα.

Είναι δε η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που ο Δήμος Καρδίτσας βρίσκεται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «βαθύ κόκκινο», με τα περιοριστικά μέτρα να είναι πολλά και επιβεβλημένα.

Προηγούμενο άρθρο Στο βαθύ κόκκινο λόγω covid παραμένει ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Β΄ Χαιρετισμοί προς την Κυρία Θεοτόκο