Ειδήσεις
Tags |

Συναντήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας με τους Δημάρχους Σοφάδων και Παλαμά


Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 8-1-2024 και την Τετάρτη 10-1-2024 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας με τους Δημάρχους Σοφάδων και Παλαμά  κ.κ. Κατσή Δημοσθένη και Δασκαλόπουλο Σωκράτη αντίστοιχα.

Στις συναντήσεις που έγιναν σε καλό κλίμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Ταξιάρχης αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν στους Δημάρχους τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σοφάδων τονίσαμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Δήμο είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, τα τελευταία χρόνια, πολλοί εργαζόμενοι, έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης χωρίς να προσλαμβάνονται νέοι για την στελέχωση των υπηρεσιών. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι, καλούνται να αναλάβουν το φόρτο της εργασίας, και αυτών που έφυγαν, με ότι αυτό συνεπάγεται στην υγεία και στην αξιοπρέπειά τους. Έχουμε το φαινόμενο πολλοί εργαζόμενοι πέρα από τα κύρια καθήκοντα να έχουν αναλάβει και αλλότρια καθήκοντα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας χωρίς να να γίνονται προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό. Για την λύση του προβλήματος πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις με προκήρυξη διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ.

Επίσης για την καλύτερη λειτουργία των Δήμων πρέπει να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση με την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων στους Ο.Τ.Α.

Αναφέραμε στον Δήμαρχο για την νομοθεσία που υπάρχει σχετικά με την προστασία της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και ότι πρέπει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα για όλους τους εργαζόμενους.

Προτείναμε στον Δήμαρχο Σοφάδων για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Ν. Καρδίτσας που χρειάζονται να κάνουν χρήση τις υπηρεσίες των λουτρών Σβοκόβου να έχουν μια έκπτωση στη τιμή.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε με την πρότασή μας και μας είπε ότι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα έχουν μία έκπτωση της τάξης του 20% στην τιμή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα λουτρά Σμοκόβου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ζήτησε να υπάρχει καλή συνεργασία με τον Σύλλογο και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου Σοφάδων χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

  1. Στη συνάντηση στον Παλαμά ο Δήμαρχος κ. Δασκαλόπουλος μας ανέφερε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος λόγω των καταστροφικών πλημμυρών. Οι καταστροφές που έχουν συμβεί σε σπίτια, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στις καλλιέργειες των κατοίκων είναι τεράστιες. Αναγνώρισε την τεράστια βοήθεια που πρόσφεραν πάρα πολλοί φορείς στους κατοίκους του Παλαμά σε ότι είχαν ανάγκη, υπήρχε ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης.

Τονίσαμε πως ο Δήμος Παλαμά πρέπει να έχει μια επιπλέον οικονομική στήριξη από την πολιτεία για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε με την θέση του Συλλόγου ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι υπέρ των προσλήψεων σε μόνιμο προσωπικό και ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν μπορούν να καλυφθούν από ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνα, οκτάμηνα, κοινωφελής εργασία).

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την επίσκεψη στο γραφείο του και ότι επιθυμεί την καλή συνεργασία.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις και στους άλλους Δημάρχους του νομού Καρδίτσας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πράσινο φως για την Αγροδιατροφική σύμπραξη Θεσσαλίας