Ειδήσεις

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Τέλιου,με τη σχολική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, κ. Τέλιος Κωνσταντίνος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τους μαθητές, Σωκράτη Καλημέρη, Γιώργο Καρατόλιο, Στέλλα Μαυρέλου, Αντζελίνο Ρραπάι, Κωνσταντίνο-Μανούσο Ρίζο, Βιονί Ρρόδε και Εμμανουήλ-Στέφανο Τσιάκο καθώς και τους καθηγητές κ.κ. Γιάννη Κουλουμπή, Γιάννη Κουτή και Μάνο Μαυρέλο του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του project «Ecogardian» που υλοποιήθηκε από την προαναφερθείσα σχολική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων και κατάφερε να αποσπάσει το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO HELLAS.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου πραγματοποίησαν επίδειξη της λειτουργίας του συστήματος EcoGuardian, το οποίο αποτελεί ένα σύστημα έξυπνης άρδευσης και ανίχνευσης γεωργικών παραμέτρων με σκοπό την αποδοτικότερη χρήση του νερού, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και του εδάφους. O Αντιπεριφερειάρχης κ. Τέλιος Κωνσταντίνος αφού παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό την παρουσίαση των λειτουργιών του συστήματος, συνεχάρη ένθερμα τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου για την καινοτόμα ιδέα τους που κατάφεραν εν τέλει να υλοποιήσουν και να αποσπάσουν το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Τα θερμά της συγχαρητήρια καθώς και τον θαυμασμό της για την δημιουργικότητα των μαθητών εξέφρασε και η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Πέτσα Αθηνά, η οποία ήταν παρούσα στην τόσο ενδιαφέρουσα επίδειξη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Τέλιος Κωνσταντίνος, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της χρήσης των αυτοματοποιημένων συστημάτων τόσο για τους παραγωγούς όσο και για το περιβάλλον. Οι μετρήσεις που μπορεί να παρέχει το σύστημα, όπως το ph, η αγωγιμότητα,  οι ατμοσφαιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, βροχή, υγρασία, ηλιοφάνεια),  το επίπεδο θρεπτικών (NPK – νατρίου, φωσφόρου, καλίου) και η υγρασία του εδάφους αποτελούν κρίσιμες γεωργικές παραμέτρους για την ορθολογική χρήση λιπασμάτων και νερού άρδευσης. Επιπλέον, είναι εντυπωσιακή η δυνατότητα που παρέχει το «Ecogardian» για απομακρυσμένη χρήση των αντλιών άδρευσης και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο μέσω εφαρμογής στο κινητό, διευκολύνοντας ιδιαίτερα τις εργασίες των αγροτών.

Τέλος, o κ. Τέλιος Κωνσταντίνος, ενθάρρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και να κατακτούν νέες προκλήσεις με το ίδιο πάθος και αφοσίωση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΠΕ Καρδίτσας θα στηρίζει πάντα τις δράσεις της νέας γενιάς και της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς αποτελούν τον πυρήνα και την ελπίδα για το μέλλον του τόπου. Η διαρκής ανανέωση, η διάθεση για πειραματισμό και η επένδυση στην εκπαίδευση των νέων συμβάλλουν στην καινοτομία και στην ανάπτυξη και αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την κοινωνία.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ανήλικων ημεδαπών για απόπειρα κλοπής δικύκλου
Επόμενο άρθρο Πόλεμοι και Ελευθερία - Του Κώστα Βλάχου