Ειδήσεις

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου με το Δ.Σ της ΠΟΑΣ


Εθιμοτυπικό και ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου με το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υποδέχτηκε τα μέλη του Δ.Σ, με τα οποία συζήτησε θέματα που αφορούν τόσο την Ομοσπονδία, όσο και την περιοχή της Αργιθέας γενικότερα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Νανά Μαυραντζά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για μια σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζουν με κορυφαίο το Αντάμωμα των Αργιθεατών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου. Επιπλέον στο τέλος Ιουλίου η Τ.Κ Πετρίλου θα φιλοξενήσει το Σεμινάριο Παραδοσιακών Οργάνων σε συνδυασμό με το Φεστιβάλ Λιμνών. Στόχος των εκδηλώσεων, όπως τόνισαν τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΑΣ, είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης, αλλά και μια ευκαιρία για αναψυχή και διασκέδαση για όσους παρευρεθούν.

Στη συνάντηση τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα της Αργιθέας και τις υποδομές της περιοχής, η ολοκλήρωση των οποίων κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξή της.

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της ΠΟΑΣ, για την ανάδειξη και την επίλυση προβλημάτων της Αργιθέας, επισημαίνοντας: ‘’ Η Αργιθέα είναι μια περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλλος, πραγματικό στολίδι για την Π.Ε Καρδίτσας. Σαφώς – και λόγω της γεωμορφολογίας της – αντιμετωπίζει μια σειρά ζητημάτων, για τα οποία σε συνεργασία και με φορείς όπως η ΠΟΑΣ και με τις τοπικές κοινωνίες, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να αναδείξουμε και να επιλύσουμε. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Καρδίτσας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία γιαυτή την επίσης ιδιαίτερη περιοχή και αυτό φάνηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, σε ημερίδα στην περιοχή. Είμαστε κοντά σας, στηρίζουμε και δίνουμε ευκαιρίες στις ορεινές περιοχές, επενδύουμε σε έργα, πολιτισμό και τουρισμό’’.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣ κα Μαρία Βίλλη, η γραμματέας κα Βάσω Γώγου, ο υπεύθυνος του προγράμματος εκδηλώσεων κ. Νικόλαος Μερεντίτης και ο υπεύθυνος νεολαίας κ. Κώστας Σιατραβάνης.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκσυγχρονισμός συστημάτων άρδευσης στον Δήμο Καρδίτσας