Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχων Σοφάδων και Δομοκού για τη στήριξη των Λουτρών Δρανίστας – Καϊτσας


Την δημιουργία συνθηκών στήριξης των Λουτρών Δρανίστας – Καϊτσας που παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας συζήτησαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Μπάμπης Λιόλιος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σοφάδων παρουσία του προέδρου της διαδημοτικής επιχείρησης κ. Κώστα Πέτσα (Τοπικός Σύμβουλος Κτιμένης), του Αντιδημάρχου Σοφάδων κ. Ιωάννη Κουτσομηλιά, του Αντιδημάρχου Δομοκού κ. Νικ. Καλημέρη και του Δημ. Συμβούλου Δομοκού κ Ανδρέα Καλαμπαλίκη  έγινε ευρεία συζήτηση για τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Μεταξύ άλλων αναλύθηκαν σε βάθος τόσο η σημερινή κατάσταση, όσο και οι δράσεις που απαιτούνται να γίνουν στη συνέχεια. Όπως τονίστηκε το ζητούμενο από όλους πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή των Λουτρών, με στόχο την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, κάτι που εφόσον επιτευχθεί, θα έχει συνακόλουθα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες ενόψει και της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους όταν υπάρξουν οι ανάλογες κρατικές αποφάσεις, θα εξεταστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της διαδημοτικής επιχείρησης με το θέμα να έρχεται προς συζήτηση στα δυο Δημοτικά Συμβούλια.

Όπως ανέφεραν οι Δήμαρχοι Σοφάδων και Δομοκού, είναι πολύ σημαντική η αγαστή συνεργασία των δύο Δήμων ώστε σε πρώτη φάση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Λουτρών Δρανίστας – Καϊτσας και ακολούθως να γίνουν όλες οι ενέργειες που θα δώσουν οφέλη και προστιθέμενη αξία στον τόπο.

 

Προηγούμενο άρθρο Α. Bασιλάκος: Θλιβερό το μήνυμα … από τη διάθεση τροφίμων στην Κοινότητα Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ι. Κολοβός: Προβλήματα στον οδικό άξονα Καρδίτσας-Λάρισας