Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Σοφάδων Θ. Σκάρλου με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθ. Λέκκα – Αυτοψία στο ΚΥ Σοφάδων


Την πόλη των Σοφάδων επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και Καθηγητής Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Δρ. Ευθύμης Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο και ακολούθως επισκέφτηκε το ΚΥ Σοφάδων καθώς είχε προηγηθεί αίτημα της 5ης ΥΠΕ για αυτοψία μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Κατά την συνάντηση στο Δημαρχείο, παρουσία της Αντιδημάρχου κ. Θ. Καφάση-Δεδιλιάρη, της προϊσταμένης του Τμήματος Προγραμματισμού κα Αντιγόνης Κατσάρα και της προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Θεοπούλας Καλοστύπη, έγινε διεξοδική συζήτηση για τον αντισεισμικό έλεγχο των κτιρίων, την ανάγκη πραγματοποίησης ενημερωτικών σεμιναρίων αντισεισμικής προστασίας αλλά και την δυνατότητα διεξαγωγής άσκησης ετοιμότητας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Άλλωστε ο Δήμος Σοφάδων έχει εκπονήσει ήδη σχέδιο αντισεισμικής προστασίας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ακόμη η αναγκαιότητα και η σημασία της εκπαίδευσης για το πώς πρέπει να αντιδρούμε σε περίπτωση σεισμού με τον κ. Λέκκα να φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την άριστη αντίδραση εκπαιδευτικών και μαθητών στο Δημ. Σχολείο Δαμασίου, όπου είχαν πραγματοποιηθεί ασκήσεις ετοιμότητας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ υπογράμμισε ότι  οι επιστήμονες ερευνούν και αξιολογούν το πως εξελίσσεται το φαινόμενο στην Ελασσόνα ξεκαθαρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν συνδέεται με το ρήγμα των Σοφάδων.

Ο κ. Λέκκας  ευχαρίστησε το Δήμαρχο Σοφάδων για τη θέλησή του για μια ισχυρή  συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους θεσμικούς φορείς. Από την πλευρά του ο κ. Σκάρλος  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ για την παρουσία του και το διαρκές ενδιαφέρον του, σημειώνοντας πως επιθυμία όλων είναι να είμαστε κοντά μέσω συνεργασιών, συμβουλών αλλά και δράσεων. Στόχος τόνισε είναι η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης μέσα από τη συνεργασία με τους επίσημους φορείς της πολιτείας υπογραμμίζοντας πως η Δημοτική Αρχή συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις της.

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο οι κ.κ Λέκκας και Σκάρλος επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Σοφάδων όπου πραγματοποίησαν αυτοψία σε όλους τους χώρους του κτηρίου, συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σοφάδων κ. Ευριπίδη Χατζή και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ δεν διαπίστωσε άμεσα ζητήματα σε σχέση με την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε εδαφολογικές παραμέτρους σε συνδυασμό με την παραποτάμια γειτνίαση. Μάλιστα το επόμενο διάστημα και μετά από συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή θα εκπονηθεί και σχετική τεχνική έκθεση όπου θα περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον καταρτισμό σιτηρεσίων αγελάδων γαλακτοπαραγωγής