Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είχε ο βουλευτής Γιώργος Κωτσός


Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποιείσαι ο βουλευτής ΝΔ Ν. Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός.

Ο κ. Κωτσός παρέθεσε στην κ.Ζαχαράκη, μια σειρά από ζητήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία Daniel, η οποία έπληξε με πρωτοφανή ένταση τη Θεσσαλία.

Ο βουλευτής Καρδίτσας ζήτησε, την επέκταση της στεγαστικής αρωγής πέραν του τριμήνου για τους κατοίκους των οικισμών οι οποίοι καταστράφηκαν ολοκληρωτικά (Βλοχός, Μεταμόρφωση), οι οικίες των οποίων χαρακτηρίστηκαν πράσινες. Επιπρόσθετα, επισήμανε την αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα σε πληγέντες ηλικιωμένους των οποίων οι κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες και τα παιδιά των οποίων δεν κατοικούν εντός της Π.Ε. Καρδίτσας, να τους παραχωρηθεί η στεγαστική αρωγή στον τόπο κατοικίας των παιδιών τους.

Ο κ. Κωτσός ανέφερε στην υπουργό, πως οι εν λόγω πρόσθετες παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες, καθώς αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, την κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών, αλλά ενισχύουν και  το αίσθημα ασφάλειας των οικογενειών τους.

Η  κ. Ζαχαράκη από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η κυβέρνηση για τη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Τόνισε πως το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θα εντείνει τις προσπάθειές του, για την προστασία των παιδιών, των ηλικιωμένων και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στα προγράμματα στέγασης αλλά και στον εκσυγχρονισμό της απόδοσης επιδομάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο Σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τη σταδιακή αποκατάσταση των υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας