Ειδήσεις

Συνάντηση Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος


«Το μεγάλο μήνυμα αυτών των Αγίων Ημερών είναι να αλλάξουμε την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας και να συνειδητοποιήσουμε τη σπουδαιότητα των πανανθρώπινων χριστιανικών αξιών της αλληλεγγύης και της συμπόρευσης με τον πλησίον ως προϋπόθεση όχι μόνο για τη σωτηρία της ψυχής μας, αλλά και για την κοινωνική συνοχή και τη συνολική πρόοδο της κοινωνίας μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων στον καθεδρικό Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζηπλή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δημήτρης Γιακοβής και πλήθος πιστών, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του COVID.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «εισερχόμενοι στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Θεανθρώπου, στεκόμαστε με περισυλλογή απέναντι στο δράμα του σύγχρονου ανθρώπου, που ταλανίζεται, παρά τα απίστευτα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχει επιτύχει, από πολέμους, πανδημίες, κοινωνικές ανισότητες ακόμη και πείνα σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, και ταυτόχρονα μια απειλητική για την ίδια τη ζωή κλιματική αλλαγή. Όλα αυτά τα μεγάλα δισεπίλυτα προβλήματα του καιρού μας, μας δείχνουν ότι η επίλυσή τους βρίσκεται στην αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και δρούμε, και πως οφείλουμε να αλλάξουμε ως άνθρωποι και ως κοινωνία».

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αντήλλαξε ευχές με πολίτες των Φαρσάλων για το Πάσχα. Τέλος πρόσφερε στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τον τόμο που εξέδωσε η ΔΣΟ «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», ο οποίος τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Προηγούμενο άρθρο Λεωνίδας Μπακούρας: Ο άνθρωπος που απογείωσε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον τομέα της ενέργειας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα Δημιουργικής Γραφής με βάση την ποίηση στο 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων