Ειδήσεις

Συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη είχε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη είχε ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας για θέματα τα οποία αφορούν στις δομές υγείας του νομού μας. Για το Κέντρο Υγείας Παλαμά ο κ. Σερέτης ενημέρωσε ότι οι εργασίες προχωρούν, ανακαινίζεται ολοσχερώς, και ότι πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα των ανθρώπων του Δήμου Παλαμά.

Βάση χρονοδιαγράμματος το Κέντρο Υγείας θα είναι έτοιμο να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία πριν το Πάσχα. Η Συζήτηση επεκτάθηκε στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, το οποίο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τόνισε ότι βρίσκεται στην τελική του φάση και πολύ σύντομα θα παραδοθεί. Σημαντικές παρεμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω του έργου ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και ενίσχυση του οργανισμού που αφορά το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

Επίσης σε ερώτηση του κ. Σπάνια για την ενίσχυση της φύλαξης του Κ.Υ. με μία ακόμα βάρδια, ο Διοικητής ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα καλυφθεί το κενό που για ένα μικρό χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε. Επίσης προχωρά και η διαδικασία επάνδρωσης του τουριστικού ιατρείου της λίμνης Πλαστήρα.

Τέλος έγινε μια αναλυτική συζήτηση για το Γ. Ν. Καρδίτσας, όπου άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακαίνιση των ΤΕΠ, καθώς επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την ενεργειακή αναβάθμιση που θα αλλάξει εξ ολοκλήρου την εικόνα του Νοσοκομείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σημαντικότατο θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ειδικά σε ορισμένες ειδικότητες ιατρών, ένα πρόβλημα το οποίο αγγίζει όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι περισσότερες δομές υγείας παρουσιάζουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, εντονότερα βέβαια στο Γ.Ν. Καρδίτσας και στο Κ.Υ. Καρδίτσας.

Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησέ τον κ. Σερέτη για την συνεχή ενημέρωση και τις άμεσες παρεμβάσεις από τη μεριά της 5ης ΥΠΕ, ζητώντας του να επισπεύσει τις διαδικασίες, έτσι ώστε το συντομότερο να λειτουργήσει το Κ. Υ. Παλαμά, το καινούργιο Κ. Υ. Μουζακίου, και φυσικά όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι να συνεργαστούμε για την αναβάθμιση και την κάλυψη των αναγκών του Γ. Ν. Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έπεσαν οι υπογραφές για ένα σημαντικό οδικό έργο