Ειδήσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σκόνδρα για θέματα της Καρδίτσας


Συνάντηση, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, είχε με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Η Βουλευτής συζήτησε με τον κ. Πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν το Νομό Καρδίτσας, με έμφαση στα ζητήματα, που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις και την πορεία αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσαν οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Εκτενής αναφορά έγινε στη μεταστέγαση των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Παλαμά, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί απόλυτα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Είμαι αποφασισμένος να σταθώ δίπλα στους πολίτες, ώστε να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους και να νιώσουν ασφαλείς». Επίσης ανέφερε ότι, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ουσιαστική στήριξη από την Κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις, ώστε να επιστρέψει σύντομα, ολόκληρος ο Νομός, σε ρυθμούς κανονικότητας.

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός συζήτησε με την Βουλευτή μας, εφ’ όλης της ύλης για ζητήματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και αγροτικά.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας συνολικά, με έμφαση στις παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Καρδίτσας. Συζήτησαν επίσης και επί προτάσεων της κ. Σκόνδρα για ζητήματα που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και την εξέλιξή του, με την Βουλευτή να επισημαίνει τις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα, αλλά και πιθανές λύσεις.

Σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης οικοδομικών αδειών του Δήμου Παλαμά και όχι μόνο, η Βουλευτής ενημέρωσε επακριβώς τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αντιλήφθηκε την σοβαρότητα του προβλήματος και την αμεσότητα επίλυσης του.

Ο Πρωθυπουργός κατέγραψε τα θέματα που του έθεσε η Βουλευτής μας και δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει και να συγχαρεί την κ. Σκόνδρα, για την διαχρονική προσπάθεια που καταβάλει να βοηθήσει την Καρδίτσα και τους συντοπίτες μας. Όπως την συνεχάρη και για τις παρεμβάσεις της σε Υπουργεία και συναρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισσες, καθ’ όλη την περίοδο μετά τις πλημμύρες.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η Περιφέρεια γενικότερα και η Θεσσαλία ειδικότερα, η οποία έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Στα πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυρία Σκόνδρα να συνεχίσει ακούραστα το έργο της, προς όφελος όλων των Καρδιτσιωτών αλλά και της Κυβέρνησης.

Η κ. Σκόνδρα με την σειρά της, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του και την αντίδραση συνολικά της Κυβέρνησης, τόσο στα θέματα που προέκυψαν μετά την επέλαση του DANIEL, όσο και σε όλα τα θέματα που απασχολούν το Νομό μας. Τον διαβεβαίωσε δε, ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, να προασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου μας και των συμπολιτών μας.

Προηγούμενο άρθρο Θωράκιση του πρωτογενούς τομέα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επόμενο άρθρο Έλληνες σε απελπισία - Ευθυμογράφημα Κώστα Βλάχου