Ειδήσεις

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη


Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της περιοχής μας, όπου ο κ.Σπάνιας περιέγραψε την αγωνία των κατοίκων και την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αναφέροντας τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Ο νομός μας τόνισε δέχτηκε ακόμα ένα πρωτόγνωρο καταστροφικό φυσικό φαινόμενο. Οι κάτοικοι, γεωργοί στην πλειοψηφία τους, βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Ο αγροκτηνοτροφικός τομέας πληγώθηκε βαριά σημειώνοντας πολύ μεγάλες απώλειες της φυτικής και ζωικής παραγωγής,οδηγώντας την τοπική κοινωνία σεπτώση του εισοδήματος της, το οποίο αποτελεί και το βασικό στήριγμα της οικονομίας του Νομού.

Ο κ. Γεωργιάδης γνώστης των καταστάσεων και των προβλημάτων της περιοχής, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση, είναι από την πρώτη στιγμήδίπλα στους πολίτες του Νομού μας. Αναφέροντας το γεγονός,δήλωσε ότι καταβάλλεταικάθε δυνατή προσπάθεια από το σύνολο της κυβέρνησης για την παροχή άμεσηςβοήθειας, άλλα και προγραμματισμός για την εφαρμογή ενός σχεδίου ανάκαμψηςστις περιοχές που έπληξε η πρωτοφανής σε ένταση θεομηνία.

Το υπουργείο παρεμβαίνει στηρίζοντας τις πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις.

Τέλος ο Υπουργός δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου καταβάλλουν ταμέγιστα, για την εύρεση λύσεων, χρησιμοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείοπου υπάρχει για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που διαμένουν στις περιοχές που επλήγησαν και μας χρειάζονται δίπλα τους διαρκώς, περισσότερο απόκάθε άλλη φορά έμπρακτα, ώστε να μπορέσουν να οργανώσουν την επόμενη μέρακοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο κ. Σπάνιας κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό ζητώντας του ναυπάρξει μια άμεση μέριμνα,ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλές συνθήκες, ικανέςνα βοηθήσουν στην αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των περιοχών, που ήταν στοεπίκεντρο της καταστροφικής καταιγίδας,για να μπορέσουν οι κάτοικοι των περιοχώναυτών να ισορροπήσουν και να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις Δήμου Μουζακίου και ΑΜΚΕ Ίταμος για την Πράσινη Μετάβαση
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας