Συνάντηση Θάνου Σκάρλου με τον Υποστράτηγο Θεσσαλάρχη της ΕΛ.ΑΣ και τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας


Συνάντηση για τη δρομολόγηση στο αμέσως επόμενο διάστημα του ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος που θα αφορά την αστυνόμευση της περιοχής των Σοφάδων σε καθημερινή βάση, είχε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος με το Γενικό  Περιφερειακό  Αστυνομικό  Διευθυντή  Θεσσαλίας Υποστράτηγο Αστέριο Μαντζιώκα και τον Αστυνομικό Διευθυντή ΔΑ Καρδίτσας Ταξίαρχο Θωμά Καρανάσιο στο Δημαρχείο Σοφάδων.

Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Λευτέρη  Οικονόμου και τον Αρχηγό  της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο  Κωνσταντίνο Σκούμα, όπου και υπήρξε η δέσμευση για την κατάρτιση ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος για το Δήμο Σοφάδων θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αστυνομικές ανάγκες και συνθήκες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ατζέντα περιείχε και επιμέρους θέματα αστυνόμευσης για την δραστική μείωση της παραβατικότητας,   άλλα και θέματα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σοφάδων και της ΕΛΑΣ με κεντρικό άξονα προτεραιότητας την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του δημότη στην καθημερινότητά του.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων υπογράμμισε πως η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών επιτυγχάνεται με την παρουσία αυξημένης και καθημερινής αστυνομικής δύναμης στην περιοχή καθώς  λόγω των  ιδιαιτεροτήτων αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας που μειώθηκαν δραστικά  με την ύπαρξη της ενισχυτικής δύναμης στο ΑΤ Σοφάδων.

Προς την κατεύθυνση ο  κ. Σκάρλος ζήτησε την άμεση υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της σταθερής αστυνομικής δύναμης στο Δήμο Σοφάδων, κάτι  που αποτελεί και δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα υπογράμμισε την  άριστη συνεργασία που έχει με όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας τονίζοντας ότι ο Δήμος θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο στο έργο της Αστυνομίας.

Οι κκ Μαντζιώκας και Καρανάσιος τόνισαν από την πλευρά τους ότι  και η ΕΛ.ΑΣ επιδιώκει την στενή συνεργασία με το Δήμο και όλους τους τοπικούς φορείς προσθέτοντας πως στόχος είναι να ενισχυθούν περαιτέρω τα μέτρα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή με τη μέγιστη δυνατή διαχείριση του στελεχιακού δυναμικού

Όπως αναφέρθηκε το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση καθώς αναμένεται η επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Λευτέρη  Οικονόμου στο Δήμο Σοφάδων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών