Ειδήσεις

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας με τον Υπουργό Κ. Σκρέκα


Μια εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία είχαν το πρωί του Σαββάτου τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα και συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Μπλουγούρας με τα μέλη του προεδρείου κκ Γιώργο Τσιαπλέ, Αριστοτέλη Αντωνίου,  Αχιλλέα Γκουγκουμάτη και Γιώργο Πιτσάβα όπου είχαν την ευκαιρία να θέσουν σημαντικά ζητήματα υπ’ όψιν του Υπουργού.

Βασικό θέμα συζήτησης η αύξηση του κόστους παραγωγής και διατήρησης των επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται αφενός από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική και κοινωνική ζωή, αφετέρου δε από τις αυξήσεις στην ενέργεια. Οι έμποροι και επιχειρηματίες ζήτησαν τη στήριξη του Υπουργού και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτή να προχωρήσει.
Ο κ. Κώστας Σκρέκας υπήρξε σαφής ως προς τις προθέσεις του Υπουργείου και της Κυβέρνησης οι οποίες σχεδιάζονται μέσα από ένα ολιστικό σχέδιο μεσοπρόθεσμης στήριξης, αλλά και που θα δώσουν στις επιχειρήσεις και μακροχρόνια τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν. Αυτές προβλέπουν α) την ενίσχυση της αυτοπαραγωγής ενέργειας (Net Metering) με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, β) την περαιτέρω ενίσχυση του «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις και γ) τις άμεσες ενισχύσεις, οι οποίες ήδη καταβάλλονται στους λογαριασμούς ενέργειας.

«Πρόθεσή μας» δήλωσε ο κ. Κώστας Σκρέκας «είναι να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους το δυνατόν καλύτερα, όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην εφαρμογή αυτών των μέτρων ανακούφισης και εφόσον και για όσο χρειαστεί η Κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της».
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Μπλουγούρας δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μια εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος πάντα και σταθερά είναι στο πλευρό των εμπόρων και των επιχειρηματιών. Υπήρξε σαφής, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης και επιδιώκουμε να επικαιροποιούνται ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να ανταπεξέλθουν. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην αγορά, με μειωμένη την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και τίθεται πια θέμα επιβίωσης για πολλούς συναδέλφους μας».

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Εργασίες τέλους χρήσης σύμφωνα με τα ΕΛΠ και τη φορολογία εισοδήματος
Επόμενο άρθρο 129 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα