Ειδήσεις

Συνάντηση της βουλευτού Ασημίνας Σκόνδρα με εκπροσώπους Ενώσεων Στρατιωτικών


Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Μ.Ε.Ν.Σ.) και της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.) είχε το Σάββατο 9/12/2023, η Βουλευτής του νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Ταγματάρχης (ΠΒ), κ. Δημήτριος Γκούγκλιας, ο Λοχαγός (ΜΧ-ΕΥ), κ. Νικόλαος Μητσάκος, ο Ίλαρχος, κ. Σπυρίδων Κωστόπουλος και ο ΕΠ.ΟΠ. επιλοχίας (ΠΒ), κ. Απόστολος Χαλανούλης, οι οποίοι ενημέρωσαν την Βουλευτή για τα σημαντικότερα υπηρεσιακά θέματα, που τους απασχολούν και της παρέδωσαν υπόμνημα με προτάσεις.

Η Βουλευτής δήλωσε σχετικά:

«Συνάντησα στο γραφείο μου, εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Μ.Ε.Ν.Σ.) και της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συζητήσαμεαναλυτικά, ζητήματα του κλάδου τους. Μου παρέδωσαν υπόμνημα με προτάσεις, προκειμένου να εξεταστούν από τους αρμοδίους και να ενταχθούν σε επικείμενο νομοσχέδιου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται η αποκατάσταση βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης αξιωματικών ειδικών καταστάσεων εξ’ ανωτέρων στρατιωτικών σχολών υπαξιωματικών, η ρύθμιση θεμάτων Κρίσεων και Προαγωγών Αξιωματικών, σταδιοδρομικά θέματα επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), καθώς και ορισμός του χρόνου διοικήσεως στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας (Κ.Ε.ΣΝ.), αναλόγως βαθμονόμησης.

Από την πλευρά μου, τους διαβεβαίωσα ότι θα μεταφέρω τα αιτήματά τους στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την θετική μου εισήγηση, προκειμένου να εξεταστούν και να επιλυθούν.»

Προηγούμενο άρθρο Αναβάθμιση δικτύου ΑΤΜ από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Xριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Στριμμένος Σκρουτζ» από το Join Us