Ειδήσεις

Συνάντηση του Αθ. Ακρίβου με τον δήμαρχο Καρδίτσας: Ταύτιση απόψεων για τα πράσινα έργα


Πιστή στον προγραμματισμό της η περιφερειακή παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Αθανάσιο Ακρίβο συνέχισε τις συναντήσεις της με τους αιρετούς της περιοχής της Θεσσαλίας.
Αυτή τη φορά, ο κ. Ακρίβος είχε τη χαρά να πραγματοποιήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση με τον δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλη Τσιάκο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκε αρχικά η πορεία αποκατάστασης των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο “Ιανός”. Ο δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από τα σημαντικά έργα υποδομής που γίνονται στον δήμο, ενώ αυτές τις ημέρες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο κ. Τσιάκος ανέφερε ως γενική διαπίστωση πως τα σοβαρότερα προβλήματα τα συναντάμε στα ορεινά χωριά του νομού Καρδίτσας.
Ο κ. Ακρίβος συνεχάρη από την πλευρά του ιδιαίτερα τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου ποδηλατοδρόμου, καθώς και για την ριζική ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο “Παλέρμο”, το οποίο θα έχει έντονο “πράσινο” αποτύπωμα. Επίσης, στην κατεύθυνση που επιθυμεί η περιφερειακή παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” ήταν και η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με νέας τεχνολογίας λαμπτήρες LED, οι οποίοι προσφέρουν και οικονομία και είναι φιλικοί προς το περιβάλλον. Ο κ. Ακρίβος τόνισε στον δήμαρχο πως η παράταξη θα είναι στο πλευρό του για όλες αυτές τις δραστηριότητες που έχει αναλάβει και είναι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής των πολιτών και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά ορθές.
Ένα ακόμη ευαίσθητο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση που είχαν ο δήμαρχος και ο περιφερειακός σύμβουλος ήταν η κατασκευή του διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, το οποίο στόχος είναι να κατατεθεί πρόταση μέχρι τον Απρίλιο του 2022.
Τέλος, δυστυχώς, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την ατζέντα της συζήτησης και η πανδημία του κορωνοϊού, για την οποία ο δήμαρχος υπογράμμισε πως πέρα όλων των άλλων προβλημάτων δημιουργεί ζητήματα και στην υλοποίηση των έργων, καθώς προκαλεί πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλη Τσιάκο, ο κ. Ακρίβος έκανε την εξής δήλωση: “Ευχαριστώ τον δήμαρχο Καρδίτσας για αυτήν την εγκάρδια συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του. Ενημερώθηκα για όλα τα σημαντικά έργα που γίνονται στον δήμο και στηρίζουμε τον δήμαρχο στην προσπάθεια που κάνει να δημιουργήσει μία “νέα Καρδίτσα” μετά από την καταστροφή που άφησε πίσω του ο “Ιανός” και παράλληλα τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί και η πανδημία του κορωνοϊού. Ήταν μεγάλη η ικανοποίησή μου που ο δήμαρχος έχει σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα του περιβάλλοντος και θα είμαστε στο πλευρό του.
Κλείνοντας και να μου επιτρέψετε έναν πιο προσωπικό και χαλαρό τόνο, θα ήθελα να αναφέρω πως με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα πως έχουμε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα με τον δήμαρχο, καθώς είναι λάτρης του βουνού και του ορειβατικού τουρισμού και μάλιστα πως και οι δύο έχουμε περπατήσει πολλές ώρες στα πανέμορφα βουνά του Ασπροποτάμου”

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Σύγχρονα Συστήματα Επικοινωνιών και Διαδίκτυο των Πραγμάτων