Ειδήσεις

Συνάντηση του δημάρχου Γ. Σακελλαρίου με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιο


Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Στύλιο, συναντήθηκε την Μεγάλη Τρίτη ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, μεταφέροντας την πρόταση, για την αξιοποίηση του φυτωρίου.

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιοκτησία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που το έχει παραχωρήσει στο Δήμο με την προϋπόθεση ότι θα γνωμοδοτεί και θα συναινεί για την ορθή χρήση του.

Ο κ. Σακελλαρίου μετέφερε την πρόταση που πρόσφατα υιοθέτησε η Δημοτική Αρχή για την δημιουργία ενός Βιώσιμου Κέντρου Εκμεταλλεύσεων του Πρωτογενή Τομέα με την χρήση κυκλικής οικονομίας. Ήδη έχει παρουσιαστεί από τον Δήμο, έχει γίνει θετικά δεκτή από την τοπική κοινωνία, με τον κ. Στύλιο να την αντιμετωπίζει ανάλογα και να δηλώνει ενθουσιασμένος τόσο από τον καινοτόμο χαρακτήρα της, όσο και από τις προοπτικές που δημιουργούνται.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχει άμεσα επαφή με τη νομική υπηρεσία του υπουργείου και εφόσον δεν προκύπτει κάποιο θέμα νομικής φύσεως θα δοθεί και το «πράσινο φως» για τα επόμενα βήματα. Ο κ. Στύλιος υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει να έχει την απάντηση της εν λόγω υπηρεσίας άμεσα, ώστε να εξεταστεί και η δυνατότητα έγκρισης του εγχειρήματος πριν τις εκλογές. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό πριν τις 21 Μαΐου, θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την ανταπόκριση και δήλωσε ότι αποτελεί δικαίωση για την δημοτική αρχή, που στήριξε την πρόταση όταν άλλοι κύκλοι επιχείρησαν να την αποδημήσουν και να μειώσουν την σημασία της για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά στο Παυσίλυπο