Ειδήσεις

Συνάντηση του Κ. Τέλιου με τον Α. Σπυρόπουλο, Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή


Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Τέλιο και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους κ. Κώστα Μπαρμπούτη και κα Αθηνά Πέτσα, να εκθέτουν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την Καρδίτσα, σε ότι αφορά τα έργα υποδομής του νομού και κυρίως τα προβλήματα στον  αγροτικό κόσμο των περιοχών που επλήγησαν και πρωτίστως της περιοχής του Παλαμάκαι των Σελλάνων, στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα, όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου, το Φράγμα Μουζακίου και εκείνο της Σκοπιάς στον Ενιπέα ποταμό, στα μικρά υδρονομικά έργα στις ορεινές περιοχές, στα κλειστά αρδευτικά δίκτυα Σμοκόβου και Ταυρωπού, στα αντιπλημμυρικά έργα για τα οποία απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις που όμως πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, και υπογράμμισε ότι οι αγρότες δεν πήραν ακόμη τις πλήρεις αποζημιώσεις για την παραγωγή που καταστράφηκε ολοσχερώς. Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι επιχειρήσεις του νομού που επίσης υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Αναφερόμενος στους κάτοικους των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από την θεομηνία τόνισε ότι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, μέσα στη λάσπη, χωρίς ελπίδα και προσμονή. «Τα συναισθήματα αγανάκτησης και απόγνωσης κυριαρχούν. Καταλαβαίνουν ότι όταν τα “φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν”,  οι εξαγγελίες θα ξεχαστούν, θα μείνουν μόνοι και ανήμποροι να ξαναχτίσουν ότι με κόπο και θυσίες δημιούργησαν με τόσα χρόνια σκληρής και επίπονης δουλειάς. Αν έχουν την δύναμη και την όρεξη να το κάνουν…» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην αποκατάσταση των πληγέντων τονίζοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με συνεχείς παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο, θέτουν συνεχώς τα ζητήματα των καθυστερήσεων των δικαιούμενων ενισχύσεων των αγροτών. Κατέληξε ότι «επιθυμία και αγωνία όλωνκαι ειδικά του ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά στάθηκε στο πλευρό του αγρότη, πέρα από τις αποζημιώσεις και τα έργα υποδομής, είναι να υπάρξει ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν τέτοια ακραία φαινόμενα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις να μην λειτουργούν ως παρακολούθημα της κλιματικής κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Ανδρουλάκης στην ευρωβουλή, πήραν τέτοιες πρωτοβουλίες και φυσικά η νέα ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ, που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, θα συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή».

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού της 9ης Μαΐου ως Ημέρα Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Επόμενο άρθρο Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Ραφαήλ ο Περιφερειάρχης