Ειδήσεις

Συνάντηση του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου με τη νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας


Τη Μ. Δευτέρα 18/04/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας με τη νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Τέλης Σπάνιας και η Αντιπρόεδρος κ. Αθηνά Παπανικολάου ευχήθηκαν, για το διορισμό και την ανάληψη των νέων καθηκόντων,  στην κ. Μαίρη Κουτσιούμπα και συζήτησαν μαζί της τα θέματα που αφορούν το Γ.Ν. Καρδίτσας. Στη συνάντηση παρευρέθη και η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Άννα Θεοδότου. Έγινε εκτενής αναφορά και εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, που αφορούν στις ελλείψεις στο προσωπικό, τον εξοπλισμό και την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος τόνισε την υπερπροσπάθεια των ιατρών που στηρίζουν το Νοσοκομείο κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπογράμμισε την  πάγια θέση του της κάλυψης με μόνιμο προσωπικό των κενών που έχουν δημιουργηθεί, τονίζοντας πως η πανδημία αποδυνάμωσε ακόμα  περισσότερο το Νοσοκομείο και την συγκεκριμένη χρονική στιγμή χρειάζεται οπωσδήποτε να δοθεί προτεραιότητα στην πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι κλινικές. Το Νοσοκομείο μας έμεινε στην μάχη κατά του Covid-19 χάρη στις θυσίες των συναδέλφων νοσοκομειακών ιατρών και του λοιπού προσωπικού .

Αναφερθήκαμε για τις δυσκολίες που υπήρξαν για την κάλυψη των περιστατικών του πληθυσμού στην πανδημία και την ανάγκη να οχυρωθεί με μόνιμο προσωπικό τώρα έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σε πλήρη ανάπτυξη όλες  οι κλινικές ευελπιστώντας ότι η πορεία του ιού βαδίζει προς το τέλος. Το προσωπικό του νοσοκομείου, οι μονάδες covid  έζησαν και άντεξαν της δύσκολες μέρες της πανδημίας και οφείλουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους βοηθήσουμε .

Η Διοικήτρια του Γ. Ν. Καρδίτσας μας είπε  πως έχει ενημερωθεί για την κατάσταση του Νοσοκομείου και υποσχέθηκε να συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς και να πράξει τα μέγιστα για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Νοσοκομείο του νομού μας, θέτοντας ως προτεραιότητα την προκήρυξη  θέσεων κυρίως σε ιατρικό προσωπικό και φυσικά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ενεργειακή αναβάθμισή του.

Το Προεδρείο του ΙΣΚ διαβεβαίωσε την Διοικήτρια του Νοσοκομείου ότι ο Ιατρικός Σύλλογος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες αυτές και ευελπιστεί ότι με αγαστή συνεργασία θα δοθούν οι λύσεις με στόχο πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας εξυπηρετεί τεράστιες ανάγκες καλύπτοντας έναν πληθυσμό που απλώνεται από τον κάμπο συνεχίζει στη λίμνη και καταλήγει στα απομακρυσμένα χωριά των Άγραφων. Οφείλουμε λοιπόν να το στελεχώσουμε έτσι ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα να καλύψει τον πληθυσμό του, και σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας.

Τέλος, ο ΙΣΚ ενόψει των εορτών του Πάσχα εύχεται σε όλους Χρόνια πολλά!

Παραμένουμε προσεκτικοί και ελπίζουμε η Ανάσταση να φέρει πάλι Ειρήνη, Υγεία, Ευτυχία και τη Χαρά σε όλο τον κόσμο!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Η έξυπνη γεωργία συναντά την τεχνολογία του διαστήματος, τη βιολογική γεωργία και την κυκλική οικονομία
Επόμενο άρθρο Αφιέρωμα στον Γεώργιο Καραϊσκάκη στο 41o τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής