Ειδήσεις

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος


    Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων έλαβε χώρα συναυλία Βυζαντινής Μουσικής κατά την οποία οι Βυζαντινοί Χοροί του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» υπό τη διεύθυνση του κ. Ευσταθίου Γραμμένου, του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής Λαρίσης «ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ» υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Λεμονοπούλου, και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φαρσάλων «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τη διεύθυνση του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θωμά Κάια, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς μας Μητροπόλεως ερμήνευσαν Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας πραγματοποίησε σχετική ομιλία με θέμα: «Τα αναγνώσματα, ο υμνογραφικός λόγος και τα λειτουργικά δρώμενα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τον ομιλητή της Εκδηλώσεως και τους χοράρχες των Βυζαντινών χορωδιών, επαίνεσε το Σύλλογο Ιεροψαλτών Φαρσάλων με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού κ. Λεωνίδα Ντάσιο και για αυτήν του την πρωτοβουλία. Ευχήθηκε σε όλους καλή Μεγάλη Εβδομάδα και τόνισε ότι με ταπείνωση, με πραγματική και ουσιαστική μετάνοια, τον κακό εαυτό μας και τα πάθη μας να τα σταυρώσουμε, ώστε να αναδειχθούμε κύριοι του εαυτού μας, να ταυτιστούμε εις την ανάβαση του Γολγοθά με τον Σωτήρα Κύριό μας για να μπορέσουμε συνθαπτόμενοι μαζί Του να συναναστηθούμε εν τη εσχάτη ημέρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη τη Θεσσαλία καθ΄όλη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα
Επόμενο άρθρο Οδηγίες προς τους καταναλωτές ενόψει της εορτής του Πάσχα