Ειδήσεις

Συνεχής η παρουσία του Περιφερειακού Τμ. Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας στους πληγέντες του Νομού Καρδίτσας


Συνεχής η παρουσία του Περιφερειακού Τμ. Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας στα πλημμυρισμένα χωριά του Νομού Καρδίτσας. Από την πρώτη στιγμή το Δ.Σ., οι υπάλληλοι, οι εθελοντές και τα μέλη, βρίσκονται κοντά στους συμπολίτες μας που επλήγησαν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, κυβερνητικό κλιμάκιο, με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη και τον Υφυπουργό Υγείας, υπεύθυνο για θέματα ψυχικής υγείας κ. Βαρτζόπουλο, επισκέφτηκαν περιοχές του δήμου Παλαμά καθώς και τους πλημμυροπαθείς που συνεχίζουν να διαμένουν στο σχολείο Φαναρίου και οι προσπάθειες που γίνονται, ώστε οι πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να διαμείνουν το ερχόμενο χρονικό διάστημα αλλά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, άνθρωποι με αναπηρίες, να μεταφερθούν σε δομές.

Εθελοντές του Τμήματος ΕΕΣ Καρδίτσας συμμετέχουν καθημερινά με βάρδιες στη δομή στο Λύκειο Φαναρίου, με σκοπό τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όσο είναι δυνατόν περισσότερο τους πληγέντες της θεομηνίας.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Αγαπηδάκη επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές για να συντονίσει σειρά δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση των κινδύνων για τη δημόσια υγεία και την προστασία του πληθυσμού της Περιφέρειας. Η Υπουργός κ. Αγαπηδάκη  συνόδευσε  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό στους κατοίκους, έναντι του τετάνου. Οι υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο του Περ/κού Τμ. ΕΕΣ Καρδίτσας, με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Αικατερίνη  Νταλντάνη, συναντήθηκαν με την Υπουργό όπου διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

Το Περιφερειακό Τμήμα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνεχίζει την προσπάθεια να στηρίξει και να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν περισσότερο, ηθικά και υλικά, τους πληγέντες της θεομηνίας της  5ης & 6ης Σεπτεμβρίου.

.

Προηγούμενο άρθρο Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας: Όλοι στην απεργία
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών υποψηφίου δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου