Ειδήσεις

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας


Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται να εγγραφούν για  το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α΄ τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Καρδίτσας καλούνται να καταθέσουν αίτηση η οποία θα υποβληθεί  μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) έως τις 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α’ τάξη γίνεται με κλήρωση η οποία θα διενεργηθεί  ηλεκτρονικά στις 6 Μαΐου 2022.

Τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ) στοχεύουν στην καλλιέργεια και στη διάχυση βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών και μεθόδων. Ο μαθητής-τρια βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς προάγεται μέσα από δράσεις η καινοτομία, η συνεργατική και η βιωματική μάθηση αλλά και η δημιουργική ενασχόληση τους με τα γνωστικά αντικείμενα. Ταυτόχρονα, καλλιεργείται η αυτενέργεια, η υπευθυνότητα, η δημιουργικότητα και η κριτική τους σκέψη.

Το Ωρολόγιο και το  Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Πειραματικού Σχολείου είναι  το ίδιο με αυτό των υπόλοιπων σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι μαθητές παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα με τους μαθητές που φοιτούν στα άλλα σχολεία( ωράριο λειτουργίας 8:15 π.μ. – 13:50 μ.μ.). Μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος, όσοι μαθητές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν σε τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς και σε ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας  σκοπός των οποίων είναι η κοινωνικοποίηση, η αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε ποικίλους γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία αλλά και πεδία όπως τα εικαστικά, ο αθλητισμός κ.ά.

Ενδεικτικά, κατά το τρέχον σχολικό έτος στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας υλοποιούνται οι όμιλοι:  Κλασικού Αθλητισμού, Ρητορικής και Αντιλογίας, Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Θεατρικής Αγωγής, Τοπικής Ιστορίας και Ρομποτικής. Παράλληλα λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα Μαθηματικά και Φιλολογικά μαθήματα, καθώς και τμήματα ένταξης . Οδηγίες για την είσοδο και εγγραφή στην πλατφόρμα, καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση στα πειραματικά σχολεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου. Για απορίες σχετικά με την υποβολή αίτησής, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας  στα τηλέφωνα 2441022198 και 2441025848 κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου .

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κυριακή Γ΄ των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως)