Ειδήσεις

Συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος από την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου


Για μια φορά ακόμη η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου μας συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο με αφορμή την απήχηση που είχε η καταγγελία της παράταξής μας όχι μόνο στους συνταξιούχους του νομού μας αλλά και πανελλαδικά στο να μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο γραφείο του Συλλόγου όλα τα μέλη του ΔΣ. Πρέπει να τονίσουμε ότι με ομόφωνες αποφάσεις τα ΔΣ των Συλλόγων μελών της ΠΟΠΣ, το ένα μετά το άλλο, καταδικάζουν τις αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες των μελών της πλειοψηφίας.

Χαρακτηριστικό του  αυταρχισμού τους και της αδιαφάνειας με την οποία λειτουργούν είναι ότι παρουσιάζουν την ανακοίνωσή τους σαν απόφαση του ΔΣ με  αρ.πρωτ.13/14-3-2023, όταν η μειοψηφία ποτέ δεν ενημερώθηκε και δεν κλήθηκε σε συνεδρίαση τη συγκεκριμένη ή άλλη μέρα τόσο για το συγκεκριμένο όσο και οποιοδήποτε άλλο θέμα. Μήπως το επόμενο βήμα, μετά την απαγόρευση στη μειοψηφία του ΔΣ να έχει πρόσβαση στα γραφεία του συλλόγου,  είναι  να αποκλείσουν την ενοχλητική μειοψηφία και από τις συνεδριάσεις του ΔΣ;

Η θέση της πλειοψηφίας «κατά την κρίση μας πολύ κακό για το τίποτα» (σημείο 8) αποκαλύπτει ότι για την συγκεκριμένη πλειοψηφία δεν έχει καμιά σημασία ή αξία  η δημοκρατία στα σωματεία Αποτελεί απύθμενη υποκρισία και θράσος να μιλάνε για «ομόνοια και ενότητα» ή για αγώνες αυτοί που αυταρχικά, ετσιθελικά  αποκλείουν τη μειοψηφία του συμβουλίου από τη λειτουργία του συλλόγου, και το οποίο απέστειλαν προς την ΠΟΠΣ και τους Συλλόγους της ομοσπονδίας. Παρά τις ανακρίβειες που γράφουν, επιβεβαιώνουν τις τεκμηριωμένες καταγγελίες των μελών του ΔΣ της μειοψηφίας και συγκεκριμένα:

  1. Τα κλειδιά του γραφείου τα έχουν τα 4 από τα 5 μέλη της πλειοψηφίας γιατί το ένα μέλος δεν το ήθελε.
  2. Το γραφείο με απόφαση της πλειοψηφίας ανοίγει κάθε Πέμπτη μία ώρα 11.00πμ-12.00μ και όχι με καθημερινό πρόγραμμα που πρότειναν τα μέλη της μειοψηφίας.
  3. Επιπλέον, φαίνεται ότι την υποχρέωση που έχουν από το καταστατικό να ενημερώνονται όλα τα μέλη του ΔΣ τη θεωρούν χάρη.
  4. Είναι γνωστό επίσης ότι στις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου το 2019 με αντικαταστατική απόφαση του ΔΣ διέγραψαν τα νόμιμα εγγεγραμμένα μέλη που προέρχονταν από τους ΟΤΑ και τους ανάγκασαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούν με αποτέλεσμα την προσωπική οικονομική επιβάρυνση των τελευταίων ενώ οι ίδιοι δεν επιβαρύνθηκαν καθόλου αφού χρέωσαν τα δικαστικά έξοδα -που αυτοί κατ ουσίαν προκάλεσαν – στο Σύλλογό μας. Προς ενημέρωση να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε για τους συναδέλφους των ΟΤΑ να προσφύγουν στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Τέλος δηλώνουμε ότι όσο κι αν επιζητούν τη διάσπαση του κινήματος αυτό δε θα περάσει. Οι σύλλογοι και τα σωματεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Εμείς έχουμε μέτωπο απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που παίρνει αντιλαϊκά αντισυνταξιουχικά μέτρα. Γι αυτό καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συστρατευτούν με τα παιδιά τους -τους εργαζόμενους ενάντια σ αυτές τις πολιτικές ώστε να δούμε καλύτερες μέρες. Υπενθυμίζουμε τέλος στην πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΟΠΣ που είναι η ίδια με την πλειοψηφούσα παράταξη του συλλογου μας(εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ.της ΠΟΠΣ η γραμματέας του συλλόγου μας) να πάρει θέση.

 

 

Της Αγωνιστικής Ενότητας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Σοφάδων για τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης