Ειδήσεις

Συνεχίζεται ο κύκλος των 5 διαλέξεων με την 4η διάλεξη – Από το Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Υγιεινιστή και Γεωπόνο Σωκράτη Βασιλάκο


 Ως γνωστόν, ο γεωπόνος Σωκράτης Βασιλάκος, που πρόσφατα πήρε το πτυχίο του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, στην προσπάθειά του να μεταφέρει και να μοιραστεί με τους συνανθρώπους του αρκετές από τις επί πλέον  γνώσεις σε θέματα υγείας και διατροφής  που απέκτησε κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά και άλλες σχετικές με την υγεία γνώσεις, πραγματοποιεί ένα κύκλο με πέντε εισαγωγικές διαλέξεις τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Σύνθημά του: ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Οι διαλέξεις αυτές πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος, κάθε Πέμπτη ώρα 6.30 το απόγευμα. Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι 3 από τις 5 διαλέξεις ενώ την προσεχή Πέμπτη 30 Νοέμβρη και ώρα 6.30 μ.μ., πραγματοποιείται η 4η  και έχει ως θέμα:

ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ Ή ΟΙ ΖΩΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ;

Συχνά μπαίνει το ερώτημα: Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει ο άνθρωπος τις διατροφικές του συνήθειες και το τρόπο ζωής του;Μια απάντηση, η πληρέστερη ίσως, θα μπορούσε να είναι ότι όλα ξεκινούν από τον  εγκέφαλο και αυτός δίνει εντολές για όλα και ότι η γνώση είναι η κινητήρια δύναμη. Όσοι βλέπουν πολύ δύσκολο το να ξεκινήσουν μια προσπάθεια για στροφή προς τη χορτοφαγία, υπάρχει και γιαυτούς δρόμος αρκεί να ακολουθήσουν αν όχι όλους έστω κάποιους από τους πολλούς απλούς κανόνες που έχουν σχέση με το τρόπο, προμήθειας των προϊόντων διατροφής, με τον τρόπο μαγειρέματος,με το πως τρώμε και πότε τρώμε, με το πως θα μπορέσουμε να σηκωθούμε από το τραπέζι λίγο πεινασμένοι,   με το τι κάνουμε μετά το φαγητό, πότε και πως πάμε για ύπνο μετά τα το φαγητό και πολλά άλλα που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας μας αρκεί να τα γνωρίζει. Σήμερα οι 8 στους 10 πάσχουν από προβλήματα του πεπτικού συστήματος (φουσκώματα, ρεψίματα, ξινίλες, παλινδρόμηση, ακόμη και πόνους) κυρίως γιατί δεν εφαρμόζουν τους παραπάνω κανόνες που προλαβαίνουν προβλήματα αλλά και βελτιώνουν σημαντικά την ήδη κλωνισμένη υγεία τους. Ας το προσπαθήσουμε και ας συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνουν τα συνθήματα: «ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ» και «ΓΙΝΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ» .

Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς παραμελούμε την υγεία μας, ας είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ενδιαφερόμαστε γιαυτή όταν κλονίζεται ή όταν εμφανίζονται σοβαρές ασθένειες, οπότε αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη αξία της, και τότε προσπαθούμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά τις περισσότερες φορές, ίσως είναι αργά!

Έχει ενδιαφέρον να κατανοήσει ο καθένας μας τη μεγάλη σημασία που έχει η πρόληψη των ασθενειών, η αποκατάσταση της κλονισμένης υγείας μας, καθώς και η θεραπεία των περισσότερων ασθενειών με φυσικά μέσα.

Αφού τελειώσουν οι 5 αναφερόμενες διαλέξεις στην ΠΕΔ, αυτές θα συνεχιστούν με θέματα υγείας και περιβάλλοντος στο Εντευκτήριο του Αγροκτήματος Βασιλάκου κάθε Πέμπτη.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στο τέλος της διάλεξης θα διανεμηθείδωρεάν το εγχειρίδιο Σωκράτη Βασιλάκου με τίτλο  ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ

Ο Σωκράτης Βασιλάκος Ασχολείται επίσης με  την Οικολογία, τη Βοτανολογία, τη Βιολογική Καλλιέργεια. Είναι Ακτιβιστής, Αρθρογράφος, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών και Συγγραφέας.Ασχολείται με θέματα υγείας και διατροφής από το έτος 1993

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Αδικίες στις προκαταβολές αποζημιώσεων των αγροτών της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η Φόνισσα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας