Ειδήσεις

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι! Η κυβέρνηση της Ν.Δ και το υπουργείο παιδείας μπροστά στην ομόθυμη στάση των εκπαιδευτικών που εκφράστηκε με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία-αποχή αλλά και στην 24ωρη απεργία της 11ης Οκτωβρίου βρίσκονται σε σύγχυση και υποχώρηση παρά την προσφυγή τους στη βία και τα δικαστήρια. Η δικαστική απόφαση δεν έκρινε την Απεργία-Αποχή καταχρηστική ενώ το «παράνομο» στηρίζεται στο νόμο Χατζηδάκη και συγκεκριμένα στον περιορισμό της συνδικαλιστικής ελευθερίας (για την αναρμοδιότητα κήρυξης απεργίας από το ΔΣ της ΔΟΕ).

Με βάση τις ως τώρα πληροφορίες και τα πρώτα σχόλια των νομικών παραστατών των ομοσπονδιών υπάρχει η δυνατότητα της επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής (έστω και με χρονοβόρες διαδικασίες) και της κάλυψης του ενδιάμεσου κενού με κυλιόμενες-διευκολυντικές στάσεις εργασίας 13:00-14:00 που θα προκηρύσσονται από τους τοπικούς συλλόγους. Το κρίσιμο κατά την άποψή μας είναι αυτή η στάση να αποτελέσει κοινή οδηγία και να υιοθετηθεί από την ΔΟΕ. Για τούτο και στην προσεχή γενική συνέλευση του συλλόγου μας θα πρέπει να επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή για να επιτύχουμε απαρτία ώστε να εκφραστεί η βούλησή μας πρωτογενώς μέσα από άμεσες και δημοκρατικές διαδικασίες.

Η Κοινή Δράση, όπως έκανε αντιστοίχως και στη Δευτεροβάθμια, προτείνει:

  1. Το ΔΣ της ΔΟΕ να  επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή  και να  συνεχίσει τον αγώνα κατά της αξιολόγησης.
  2.  Να καλύψει η ΔΟΕ με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας που θα τις προκηρύσσουν οι τοπικοί σύλλογοι τους συναδέλφους που ενδεχομένως δεχθούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες για την αξιολόγηση.
  3. Να εξουσιοδοτήσουμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία  σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ  (μέσα στον Οκτώβρη αν είναι δυνατόν).  Να προταθεί η μέρα αυτή σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για πανεργατική απεργία ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για συντονισμό και συνέχιση του αγώνα.
  4. Τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Προχωράμε ακυρώνοντας την αξιολόγηση στην πράξη συλλογικά και συντεταγμένα με επιδιώκοντας την ομοφωνία.
  5. Να μη συνεδριάσει κανένας σύλλογος με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου την προσεχή εβδομάδα.
  6. Η ΔΟΕ να πάρει όλα τα μέτρα κάλυψης των διευθυντών και οι ίδιοι να μην υποκύψουν στις απειλές, να μην αναρτήσουν οτιδήποτε χωρίς απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
  7. Τέλος να γίνουν ενημερώσεις σε συλλόγους γονέων και στην τοπική κοινωνία για να συνταχθούν με το δίκαιο αγώνα μας που αποσκοπεί στην υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους όπως και τις παρατάξεις να συνεχίσουμε τον αγώνα. Δεν είναι η ώρα κομματικών και παραταξιακών στρατηγικών σε βάρος του ενιαίου-ενωτικού αγωνιστικού μετώπου που κατακτήσαμε.  Να εκμεταλλευτούμε κάθε νομική δυνατότητα ώστε κερδίζοντας χρόνο να προετοιμαστούμε για ένα παρατεταμένο αγώνα υπεράσπισης του αγαθού της μόρφωσης και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Όλοι στη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στο 10ο δημ. Σχολείο.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα πρόληψης και ενημέρωσης στην Αργιθέα: Καθημερινότητα με ασφάλεια
Επόμενο άρθρο Με 14.000 ευρώ, 8.000 ευρώ και 3.000 ευρώ επιδοτούνται οι σεισμόπληκτοι της Θεσσαλίας